12:42 01.12.2017

Порошенко: Українці очікують війни з корупцією, а не війни компроматів

3 хв читати
Порошенко: Українці очікують війни з корупцією, а не війни компроматів

Президент України Петро Порошенко заявив, що поділяє думку генерального прокурора України Юрія Луценка про те, що боротися зі злочинами незаконними методами неможливо.

"Я цілком згоден із тим, що Юрій Віталійович (генеральний прокурор України Ю.Луценко - ІФ) сказав учора: боротися зі злом неможливо незаконними методами. Лише дотримуючись цього принципу ми можемо побудувати правову державу", - сказав П.Порошенко на урочистому заході з нагоди Дня працівників прокуратури у п'ятницю в Києві.

Глава держави розкритикував публічні міжвідомчі конфлікти в правоохоронній системі. "Говорячи про роботу всієї правоохоронної системи, не можу, на жаль, обійти мовчанням публічні міжвідомчі конфлікти... Вони вийшли далеко за межі розумної конкуренції", - наголосив президент.

Він зазначив, що суспільство хоче війни з корупцією та іншими видами злочинності, а не війни компроматів. "Здорове суперництво, цивілізовану конкуренцію, чесні змагання схвалюють і президент, і суспільство, а ось конфлікти, сварки, інтриги та ворожнеча є абсолютно неприйнятними, оскільки йдуть на користь лише спільному ворогові - злочинності та корупції", - наголосив П.Порошенко.

Як повідомлялося, в Державній міграційній службі України (ДМСУ) раніше повідомили про затримання агента НАБУ під час спроби надання хабара першій заступниці голови міграційної служби Діні Пімаховій. "Протягом кількох місяців агент НАБУ ... неодноразово намагався спровокувати Д.Пімахову, пропонуючи великі суми хабарів за прийняття нею незаконних рішень щодо легалізації в Україні громадян В'єтнаму та Ірану, яких навіть не існувало насправді", - заявили у відомстві.

За інформацією ДМСУ, Д.Пімахова звернулася із заявою до правоохоронних органів про те, що їй намагаються передати хабара, після чого правоохоронці провели комплекс оперативно-розшукових заходів щодо документування злочинної групи. "В результаті під час спроби передати першу частину хабара сумою $15 тис. агента НАБУ затримали на місці скоєння злочину співробітники СБУ. Злочинні дії агента НАБУ щодо провокування підкупу посадової особи підпадають під відповідальність, передбачену ст. 370 Кримінального кодексу - "провокація підкупу", - повідомили у відомстві.

У НАБУ заявили, що ніколи не провокували жодного з чиновників ДМСУ на хабар, а Генпрокуратура та СБУ "незаконно втрутилися" в їхню спецоперацію, спрямовану на виявлення учасників організованого злочинного угруповання в ДМСУ, затримавши 29 листопада їхнього детектива, котрий працював під прикриттям. На переконання НАБУ, насправді має місце "спланована диверсія" стосовно працівників бюро і САП, реалізована СБУ та санкціонована генпрокурором.

У бюро спростовують інформацію, розміщену на сайті ДМСУ ввечері 29 листопада, про те, що "агент НАБУ" нібито протягом кількох місяців неодноразово пропонував першій заступниці ДМСУ "великі суми хабарів". У НАБУ також зазначають, що від початку спецоперації у квітні 2017 року задокументовано безліч інших фактів незаконної діяльності організованого злочинного угруповання у складі нинішніх і колишніх співробітників центрального апарату та територіальних підрозділів ДМСУ.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що цьому агенту в четвер буде оголошено підозру, більше нікого не затримали. На понеділок заплановано допити щонайменше двох високопоставлених чиновників НАБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уряд виділив ще понад 8 млрд грн на будівництво фортифікацій - Шмигаль

Для повноцінного запуску Держреєстру нерухомих пам'яток потрібно понад 5 років - Шуляк

Кабмін звільнив Половенка з посади заступника міністра оборони

ВР прийняла за основу законопроєкт про дерегуляцію ринку торгівлі вживаними авто - Гетманцев

ВР удосконалить порядок ведення військового обліку під час війни

Посол України в США: Сенат розпочне розгляд законопроєкту про допомогу Україні о 20:00 за Києвом

У ХАРКОВІ ЧУТИ ВИБУХИ - ВЛАДА

Зеленський розраховує на допомогу Данії в пошуку додаткових систем ППО для Миколаївської області

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення заступника голови Дніпровського РУ ГУНП на 14 млн грн

Європарламент 14-й раз відклав погашення бюджету Ради й Ради ЄС 2022 року, яке раніше відкладали через вимогу надати Україні Patriot

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА