15:31 01.12.2017

ГПУ: Керівництво НАБУ ігнорувало законодавство у сфері дотримання держтаємниці

2 хв читати

Результати слідчих дій і обшуків у справі про провокування хабара агентом НАБУ свідчать про фактичне ігнорування керівництвом НАБУ законодавства у сфері охорони державної таємниці, повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України у п'ятницю.

За інформацією відомства, 26 вересня 2017 року до СБУ за власною ініціативою звернулася перша заступниця голови Державної міграційної служби з заявою про провокації підкупу щодо неї. На підставі наявних матеріалів дані було внесено до ЄРДР і розпочато негласні слідчі дії, в результаті яких було затримано агента НАБУ під час спроби вручення неправомірної вигоди посадовій особі ДМС.

"Ця дія стала результатом провокування на одержання неправомірної вигоди першим заступником голови ДМС на суму $15 тис. за прийняття завідомо незаконного рішення щодо виготовлення документів на громадянство, легалізації документів громадян іноземних держав в обхід передбачених законом процедур", - ідеться в повідомленні.

У Генпрокуратурі наголошують, що водночас "було проведено обшуки на конспіративній квартирі, в таємному офісі Другого підрозділу Національного антикорупційного бюро та за місцем проживання членів так званого таємного підрозділу НАБУ".

У відомстві поінформували, що в одному з приватних будинків Києва, який використовувався як таємний офіс Другого підрозділу НАБУ, і в приватному будинку одного з агентів НАБУ в с. Козині "незаконно зберігалися і в подальшому були вилучені у великій кількості документи з грифом "таємно", "цілком таємно" та "обмежений доступ", спеціальні техзасоби для зняття інформації, паспорти громадян інших держав і матеріали негласних слідчих дій, які оброблялися за відсутності в агента допуску до держтаємниці".

"Результати слідчих дій СБУ і ГПУ та проведених обшуків свідчать про фактичне ігнорування керівництвом НАБУ законодавства у сфері дотримання охорони державної таємниці", - наголошують у відомстві.

Також у Генпрокуратурі повідомляють, що 30 листопада агенту НАБУ, який провокував підкуп посадової особи ДМС, повідомлено про підозру за ст. 369 і ст. 370 КК України

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

ППО знищила за ніч 84 повітряні цілі: 58 "шахедів" і 26 ракет, які атакували Україну, - командувач ПС

РФ у п'ятницю вдарила по трьох ТЕС ДТЕК, поранено енергетика

Над Черкаською областю збито шість "шахедів", є влучання в об'єкт енергоінфраструктури

Росіяни вночі та вранці обстріляли шість ОТГ Сумської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА