16:00 01.12.2017

"Бурштинову справу" та справу щодо ДМС НАБУ проводило у співпраці з ФБР - Ситник

2 хв читати
"Бурштинову справу" та справу щодо ДМС НАБУ проводило у співпраці з ФБР - Ситник

 Директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник заявляє, що справи про незаконний видобуток бурштину та про можливу корупцію в Державній міграційній службі України НАБУ проводило у співпраці з Федеральним бюро розслідувань США.

"Мені видається дещо дивною позиція Генеральної прокуратури, коли операція в "бурштиновій справі" називається "ідеальною", й така сама операція з використанням тих самих ресурсів, тих самих способів, методів, а крім того - обидві операції проводилися спільно з ФБР США. І, чесно кажучи, мені було неприємно чути месиджі від наших американських колег стосовно того, що сталося за останні два дні", - сказав А.Ситник на брифінгу в п'ятницю в Києві.

За його словами, НАБУ не має наміру зупинятися у своїй діяльності, тому що, "по-перше, у нас працюють молоді амбітні люди, котрі прагнуть досягти цілей, які ми поставили перед собою".

А.Ситник подякував Спеціальній антикорупційній прокуратурі (САП) за підтримку в цій ситуації і зазначив, що це був єдиний орган, який підтримав НАБУ.

На переконання директора НАБУ, структура й надалі працюватиме успішно, чітко дотримуючись закону.

"Якби в нашій діяльності була політична складова, то становище зараз було б набагато гіршим. Рецепт нашої подальшої роботи - це аполітичність, невибірковість і дотримання закону. Це три гарантії, які ми постійно доносимо нашим співробітникам, і те, що рятуватиме нас і надалі", - наголосив А.Ситник.

Як повідомлялося, в Державній міграційній службі України (ДМСУ) раніше повідомили про затримання агента НАБУ під час спроби надання хабара першій заступниці голови ДМСУ Діні Пімаховій. "Злочинні дії агента НАБУ щодо провокування підкупу посадової особи підпадають під відповідальність, передбачену ст. 370 Кримінального кодексу - провокація підкупу", - заявили у відомстві.

У НАБУ заявили, що Генпрокуратура та СБУ "незаконно втрутилися" в їхню спецоперацію, спрямовану на виявлення учасників організованого злочинного угруповання в ДМСУ, затримавши 29 листопада їхнього детектива, котрий працював під прикриттям. На переконання НАБУ, насправді має місце "спланована диверсія" стосовно працівників бюро і САП, реалізована СБУ та санкціонована генпрокурором.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Суд ухвалив вирок голові компанії "Metalhouse LLC" і його спільнику за співпрацю з бізнесменом Курченком

Росіяни обстріляли п'ять громад у прикордонні, є руйнування й поранені

ДБР викрило групу шахраїв, які виманюють у людей гроші під виглядом співробітників Бюро

У Нью-Йорку чоловік спробував вчинити самоспалення поблизу будівлі суду, де слухають справу Трампа

20 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА