16:07 01.12.2017

Посол ЄС застерігає від повернення популістів до влади в Україні

2 хв читати
Посол ЄС застерігає від повернення популістів до влади в Україні

Голова Представництва ЄС в Україні Г’юг Мінгареллі застерігає українців від повернення популістів до влади внаслідок невдоволення реформами серед населення.

"Ми маємо об'єднати зусилля громадянського суспільства та міжнародної спільноти, щоб бути впевненими в тому, що ті, хто керував Україною з 1991 року по 2014 року і втратив її, щоб вони знову не змогли закріпитися і зупинити реформи... Якщо ви хочете уникнути повернення популістів у 2019 році, то необхідно, щоб за реформами стояло населення. Сьогодні реформи ще не сприяли поліпшенню життя більшості українців, вони все ще залишаються бідними", - сказав Г.Мінгареллі, виступаючи на Громадянській асамблеї "Smart реформи" у п'ятницю в Києві.

Глава Представництва ЄС в Україні назвав низку реформ, які необхідно здійснити, щоб уникнути кроків назад.

За його словами, також необхідно вжити заходів щодо зняття мораторію на продаж сільськогосподарських земель. "Ми не повинні розпочинати процес, якщо в результаті вони (землі - ІФ) опиняться у власності інших країн або олігархів. Це все має бути делікатно вирішено. Але ми повинні щось зробити для зняття мораторію", - додав Г.Мінгареллі.

Він наголосив, що також украй важливо найближчим часом прийняти в другому читанні закон про приватизацію.

Посол ЄС додав, що Україні необхідно провести реформу регулятора в галузі енергетики. "Сьогодні енергетичний регулятор не працює. Якщо він не працюватиме, то ми знаємо, що ринок газу й електроенергії не зможе належним чином працювати. Ми просили органи влади протягом цього часу вжити заходів щодо поліпшення цієї ситуації, але нас не почули. Ми всі хочемо, щоб Україна залишалася транзитною країною, але цього не буде, якщо "Нафтогаз" не буде швидко реформовано", - наголосив Г.Мінгареллі.

Чергові парламентські та президентські вибори в Україні заплановані на 2019 рік.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА