16:45 01.12.2017

Radisson в Одесі буде побудовано за "зеленими" стандартами

3 хв читати
Radisson в Одесі буде побудовано за "зеленими" стандартами

Девелопер "Дубль W" (ТОВ, Одеса) планує за чотири-п'ять місяців розпочати будівництво готелю Radisson Blu категорії 4 зірки в Одесі, який проходить процедуру міжнародної сертифікації LEED й отримав фінансування в обсязі понад EUR40 млн від міжнародних фондів.

"Драма, яка сталася з Кримом, призвела до того, що в Одесі туристичний, готельний ринок "вибухнув". Поряд із нашими проектами у Буковелі та Києві ми вирішили зробити проект в Одесі. Ми залучили близько EUR40 млн іноземних інвестицій на проект, за чотири-п'ять місяців розпочинаємо будівництво", - повідомив генеральний директор компанії "Дубль W" Володимир Горащенко під час круглого столу "Стала нерухомість та зелена сертифікація будівель: опція чи обов'язок для України".

Як він уточнив, що йдеться про будівництво готелю Radisson в Одесі.

"Дубль W", зокрема, залучила гранти на фінансування проекту від Скандинавського екологічного фонду (NEFCO) і Данського інвестиційного фонду (IFU).

"Ми також отримали грант на компенсацію 75% вартості проектних робіт", - додав В.Горащенко.

За його словами, з метою сертифікації готелю за стандартами LEED Gold та закупівлі необхідного обладнання (спецдатчиків, теплових панелей тощо) доведеться інвестувати додатково EUR1,2 млн, проте економія енергоресурсів після введення об'єкта в експлуатацію сягне EUR300 тис. на рік, тому окупність витрат становитиме близько чотирьох років.

"Ми змогли добитися (під час проектування) скорочення викиду вуглекислого газу на 66% (1,3 тис. тонн), скорочення споживання води 64% (33 млн л), економії електроенергії - близько $270 тис. на рік... Ми говоримо про об'єкт, який капіталізується, і потім буде проданий. За десять років ця сума (економії) збільшує нам вартість продажу щонайменше на $3 млн", - пояснив В.Горащенко.

Як зазначив представник IFU в Україні Олексій Пархомчук, важливим чинником, що вплинув на рішення фонду надати фінансування проекту, стала наявність в оператора майбутнього готелю (Rezidor Hotel Group - ІФ) попереднього досвіду з сертифікації готелів.

За даними В.Горащенка, нині портфель проектів компанії "Дубль W" становить п'ять готелів в Україні, зокрема готель Radisson на Ярославовому Валу в Києві, один готель у Росії й один у Казахстані.

Компанія "Дубль W" провадить діяльність у сфері девелопменту і проектування готельної нерухомості.

Як повідомлялося з посиланням на джерело, регіональний директор Radisson Blu в Україні та Грузії Клод Булте (Claude Bulte) на закритому заході в Києві 12 червня 2017 року повідомив, що Rezidor Hotel Group, світовий оператор готельного бізнесу з головним офісом у Брюсселі, має намір побудувати в Одесі готель мережі Radisson Blu.

За його словами, готель Radisson Blu буде побудовано на місці Палацу моряків на Приморському бульварі в однойменному районі Одеси, усі формальності щодо викупу відповідної земельної ділянки вже завершені.

Водночас у Rezidor Hotel Group агентству "Інтерфакс-Україна" таку інформацію не підтвердили і не спростували, пославшись на те, що нині триває переговорний процес.

За даними веб-сайта Radisson Blu, на 1 грудня 2017 року мережа в Україні представлена трьома готелями, два з яких у Києві й один - у Буковелі (с. Поляниця Івано-Франківської обл.).

Окрім трьох готелів Radisson Blu, в Україні серед об'єктів в управлінні Carlson Rezidor Hotel Group - готелі Park Inn by Radisson у Донецьку (в березні 2017 року група "ЕСТА" повідомила про втрату контролю над будівлею через її захоплення представниками "ДНР") і Park Inn by Radisson у Києві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА