20:32 01.12.2017

Концентрація рутенію в Запорізькій області в жовтні не перевищувала допустимого рівня, ситуація під контролем

1 хв читати
Концентрація рутенію в Запорізькій області в жовтні не перевищувала допустимого рівня, ситуація під контролем

У жовтні концентрація радіоактивного ізотопу рутеній-106 у повітрі на території Запорізької області була в сотні разів нижчою за допустимий рівень і не становила небезпеки для жителів.

Нині ситуація контрольована, повідомляє державна установа "Запорізький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України".

"За даними засобів масової інформації, в жовтні 2017 року в повітрі вимірювальними комплексами АЕС АСКРО (автоматична система контролю радіаційної обстановки) Українського гідрометеорологічного центру і спеціалізованими підрозділами радіаційного моніторингу в Швейцарії, Польщі, Італії, Німеччині, Австрії, Чехії, Франції було зареєстровано радіоізотоп рутеній-106", - йдеться в повідомленні на сайті обласного лабораторного центру.

При цьому, за даними радіологічної лабораторії центру, в Україні, зокрема в Запорізькій області, в жовтні концентрація рутенію, зафіксованого в повітрі, становила 8-10 мБк/куб. м, що "в сотні разів нижче за допустимий рівень, тому жодним чином не впливає на здоров'я населення".

"Нині ситуація (в області - ІФ) контрольована", - йдеться в повідомленні.

Рутеній-106 - радіоактивний елемент із періодом напіврозпаду 367 діб. Згідно з Нормами радіаційної безпеки України (НРБУ-97), допустима концентрація в атмосферному повітрі рутенію-106 становить 500 мБк/куб. м. У разі потрапляння в організм накопичується в шлунково-кишковому тракті та легенях. За своєю радіотоксичністю рутеній-106 перебуває в одному ряду з цезієм-137.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни завдали авіаудару по Бериславу, постраждали 15 осіб - голова ОВА

ТЧХУ допомагає евакуювати маломобільних громадян із прифронтових районів Харківщини

РФ намагається збалансувати ризик для своїх заводів, на яких працюють цивільні, на користь збереження уваги до лінії фронту - британська розвідка

Саудівська Аравія передала ВПП ООН $10 млн на продовольчу допомогу українцям

На війні загинув мер Лебедина Бакликов

Найближчі дні в Україні будуть дощовими й прохолодними

The Reckoning Project подав позов в Аргентині у зв'язку з катуванням українця росіянами

Питаннями українських цивільних, яких утримує РФ, опікуватиметься спеціально створена робоча група - Лубінець

Росія вразила Трипільську ТЕС, бо в української ППО закінчилися ракети - Зеленський

Із 16 липня для друкованих медіа місцевої сфери розповсюдження є обов'язковою наявність версії державною мовою - мовний омбудсмен

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА