20:40 01.12.2017

Найбільше у складі СММ ОБСЄ в Україні представників із США, від Росії 39 спостерігачів

2 хв читати
Найбільше у складі СММ ОБСЄ в Україні представників із США, від Росії 39 спостерігачів

Спостерігачів до складу Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ направляють 40 країн, найбільше в спецмісії представників із США, а від Росії - 39 спостерігачів, поінформував перший заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Александр Хуг.

Як повідомляє сайт "Голос Америки", виступаючи на брифінгу Гельсінської комісії на тему "Україна: звіти з передової", А.Хуг озвучив такі дані: 50-60% спостерігачів - із країн Євросоюзу, найбільший контингент спостерігачів - із США (загалом 66 представників), від Росії - 39 спостерігачів.

"Спостережні патрулі складаються з представників різних країн. Після проведення патрулювання всі члени патруля мають узгодити свій звіт. Ці патрулі складаються з шести-восьми учасників - різних за національністю та походженням", - пояснив він.

А.Хуг також проаналізував ситуацію з площею підконтрольних Україні та неконтрольованих територій. Так, неконтрольований урядом міжнародний кордон України тягнеться на 400 км, а також близько 70 км узбережжя не контролюється з Києва. Загальна площа неконтрольованої урядом території становить близько 20 тис. кв. км. "Це близько половини території моєї країни - Швейцарії", - зазначив він.

Перший заступник голови спецмісії шкодує, що більшість протистояння відбувається в заселених районах або поблизу забудов, що дуже ускладнює можливість постачання гуманітарної допомоги.

Він також відзначив складнощі в доступі спостерігачів ОБСЄ. "Ми бачимо тільки верхівку айсберга - ви можете тільки уявити собі напруження, яке існує в регіонах, де немає наших вух та очей", - наголосив А.Хуг.

Відповідаючи на запитання про наступні кроки щодо врегулювання конфлікту, він наголосив: "Якщо буде втілено навіть мінімальні вимоги - припинення вогню, виведення важкого озброєння, це відкриє можливості для подальших дій. Наразі проблема не у відсутності спостереження, а в невиконанні Мінських домовленостей".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА