07:02 02.12.2017

Бойовики в зоні АТО за минулу добу 26 разів порушували режим тиші, поранений один український військовий

2 хв читати
Бойовики в зоні АТО за минулу добу 26 разів порушували режим тиші, поранений один український військовий

Бойовики в зоні АТО на Донбасі в п'ятницю, 1 грудня, 26 разів порушували режим припинення вогню, один український військовослужбовець отримав поранення, повідомляють в штабі АТО.
"Ситуація в районі проведення АТО не зазнала істотних змін. Російсько-окупаційні війська продовжують здійснювати обстріли позицій сил АТО, в тому числі з озброєння, забороненого Мінськими домовленостями. Особливо активно противник порушує домовленості про припинення вогню в темний час доби", - сказано в зведенні прес-центру штабу АТО на сторінці в соцмережі Фейсбук в суботу вранці.
Луганський напрямок, за інформацією штабу, продовжує залишатися епіцентром збройного протистояння.
"Більше трьох годин ворог безперервно вів вогонь з усього арсеналу піхотного озброєння з оборонних укріплень Луганського на Світлодарській дузі. Тут же застосовував БМП і кожні три-чотири хвилини випускав по нашим захисникам міни різних калібрів", - сказано в звіті.
З мінометів калібру 120-мм і 82-мм бойовики обстріляли опорні пункти українських військових на підступах до Троїцького і Новотошківського, а з гранатометів і стрілецької зброї - поблизу Зайцевого і Кримського.
На донецькому напрямку кілька разів з мінометів, гранатометів, озброєння БМП і стрілецької зброї незаконні збройні формування обстрілювали сили АТО в передмісті Мар'їнки.
Поблизу Авдіївки, Кам'янки, Березової, Невельського і Водяного НВФ вели вогонь з гранатометів різних систем і стрілецької зброї.
"Усього за минулу добу по всій лінії зіткнення зафіксовано 26 порушень режиму припинення вогню з боку окупантів. У більш ніж половині випадків українські військовослужбовці придушували вогневу активність супротивника з гранатометів і стрілецької зброї. Внаслідок ворожих обстрілів один наш військовий отримав поранення", - сказано в зведенні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА