07:10 02.12.2017

До суду передано справу судді, який зобов'язав прокуратуру закрити провадження щодо мера Енергодара

1 хв читати
До суду передано справу судді, який зобов'язав прокуратуру закрити провадження щодо мера Енергодара

Прокуратура Запорізької області завершила розслідування і направила до суду обвинувальний акт стосовно судді Енергодарського міського суду, який зобов'язав прокуратуру закрити кримінальне провадження проти мера Енергодара Павла Музики.
Як повідомляє прес-служба прокуратури в Запорізькій області, суддя обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.375 Кримінального кодексу України (постановлення завідомо неправосудного рішення). Санкція статті передбачає покарання до 5 років позбавлення волі.
У прес-службі прокуратури відзначають, що повідомлення про підозру судді Енергодарського міського суду було підписано заступником генерального прокурора України в серпні 2017 року, оскільки суддя "виніс неправосудне рішення, зобов'язавши органи прокуратури Запорізької області винести постанову про закриття кримінального провадження щодо Енергодарського міського голови Павла Музики ".
У прокуратурі не називають ім'я судді, однак, як відомо, кримінальну справу стосовно мера Енергодара П.Музики, висуванця партії "Опозиційний блок", розглядав суддя міського суду Енергодара Максим Капустинський. Він же зобов'язав прокуратуру закрити кримінальне провадження щодо П.Музики.
Місцеві ЗМІ відзначали, що після даного судового рішення М.Капустинський придбав автомобіль Mazda6, який не вніс до своєї декларації про доходи. В результаті, 30 жовтня в будівлі Енергодарського суду поліцейські вручили судді М.Капустинському протокол про адміністративне порушення за ч.2 ст.172 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення вимог фінансового контролю).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА