08:16 02.12.2017

У США екс-співробітник АНБ зізнався в зберіганні секретних даних у себе вдома

2 хв читати
У США екс-співробітник АНБ зізнався в зберіганні секретних даних у себе вдома

Співробітник Агентства національної безпеки (АНБ) США зізнався в незаконному зберіганні секретних даних організації на своєму домашньому комп'ютері. Про це йдеться на сайті американського Мін'юсту.

Йдеться про 67-річного Нгя Хоанг Фо, який з 2010 по 2015 роки працював над "спеціалізованими проектами", в тому числі з питань національної оборони, і мав доступ до урядової інформації під грифами "цілком таємно" і "секретна інформація з особливим режимом зберігання". Безліч з таких документів як в друкованому, так і в цифровому вигляді Фо копіював і переносив на свій домашній комп'ютер в Меріленді.

Районний суддя винесе вирок 6 квітня 2018 року, екс-співробітнику загрожує до 10 років тюремного ув'язнення.

За даними The New York Times, Фо працював розробником програмного забезпечення в спецпідрозділі АНБ, яке займалося зломом іноземних комп'ютерів і збором з них інформації. Як повідомили виданню джерела в уряді, на комп'ютері Фо був встановлений антивірус "Лабораторії Касперського", і в результаті скопійовані ним документи були вкрадені.

За даними газети, в даний час невідомо, чи обізнані в "Лабораторії Касперського" про "викрадення документів".

У жовтні газета The Wall Street Journal написала, що дані АНБ про впровадження організації в мережі інших країн викрали російські хакери за допомогою антивірусу "Лабораторії Касперського". Як повідомляли джерела видання, дані були викрадені нібито з комп'ютера одного з підрядників агентства в 2015 році.

Пізніше "Лабораторія Касперського" розповіла про результати внутрішнього розслідування інциденту. За даними компанії, аналітики випадково скопіювали з комп'ютера в США файл хакерського угруповання Equation Group, яке в компанії пов'язували з діяльністю АНБ. Скачані дані, як пояснювали в "Лабораторії Касперського", після розслідування були вилучені.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА