08:20 03.12.2017

У Тель-Авіві відбувся масовий "марш ганьби" проти корупції Нетаньяху

2 хв читати
У Тель-Авіві відбувся масовий "марш ганьби" проти корупції Нетаньяху

У столиці Ізраїлю і в місті Хайфа на "марш ганьби" проти підозрюваного в корупції прем'єр-міністра країни Біньяміна Нетаньяху вийшли близько 20 тис. чоловік. Про це повідомляє Times of Israel.

Приводом для акції протесту, повідомляє видання, стала інформація про те, що уряд за допомогою "рекомендацій" поліції має намір захистити главу держави від кримінального розгляду. Хода відбулася під гаслом "Марш ганьби" поблизу будинку генпрокурора Ізраїлю Авіхаїлів Мандельбліта. Протестуючі виспівували пісні, в яких критикували Нетаньяху і Мандельбліта. Демонстранти попрямували від будинку генпрокурора по Бульвару Ротшильда, рух яким було перекрито через акцію. Демонстрації також проходили в Хайфі.

Раніше повідомлялося, що 2 грудня поліція допитала прем'єра за фактом отримання ним "дорогих подарунків". Процедура дізнання тривала близько чотирьох годин. Приводом для розгляду стала інформація про те, що Нетаньяху з сім'єю приймав подарунки, вартістю понад 100 тис. шекелів (понад $ 28 тис.) від продюсера Арнона Мілчева, в основному - предмети розкоші.

Це не перший корупційний розгляд відносно чинного прем'єр-міністра країни Біньяміна Нетаньяху. У січні 2017 року він був допитаний поліцією у справі про подарунки від американо-ізраїльського підприємця Рона Лаудера. Лаудер заявив, що він дарував великі суми як самому прем'єру, так і фінансував закордонні поїздки сина Нетаньяху.

У вересні генпрокуратура звинуватила дружину прем'єра Ізраїлю, Сару, в розбазарюванні коштів. Цей розгляд отримав назву "справа про приготування їжі". Згідно з матеріалами слідства, з вересня 2010 до березня 2013 Сара Нетаньяху разом з колишнім заступником гендиректора офісу глави уряду Езрою Сейдофом надали неправдиві звіти про те, що вони не наймали кухаря в резиденцію глави держави. В результаті Нетаньяху і Сейдоф незаконно розтратили 393 тис. шекелів (близько $ 111 тис.) на доставку їжі в резиденцію, так як, згідно з правилами, під час відсутності кухаря можна замовляти їжу на стороні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА