09:12 03.12.2017

Телеканал ABC News вибачився за помилку в репортажі про екс-радника Трампа

3 хв читати
Телеканал ABC News вибачився за помилку в репортажі про екс-радника Трампа

Телеканал ABC News вибачився за помилку в репортажі про колишнього радника з національної безпеки адміністрації США Майкла Флінна, який зізнався в дачі неправдивих свідчень у "російській справі".

"Репортаж, зроблений Брайаном Россом не був повністю перевірений відповідно до наших редакційних стандартів. За кілька годин ми зрозуміли, що інформація була помилковою і виправили її в ефірі та онлайн (...) Брайан Росс відсторонений від роботи на чотири тижні без збереження зарплати", - йдеться в повідомленні телеканалу.

У своєму п'ятничному репортажі Росс повідомив з посиланням на близьке до Флинну джерело, що екс-радник збирається розповісти слідству про те, що під час перебування кандидатом у президенти Дональд Трамп доручив йому налагодити контакти з Москвою. Однак, насправді, джерело стверджував, що під час кампанії Трамп просив Флінна і деяких інших радників підготувати пропозиції щодо поліпшення відносин з Росією, поряд з рекомендаціями щодо інших гострих питань. А вже після обрання президент доручив своєму раднику з нацбезпеки почати контактувати з російськими офіційними особами на такі теми як боротьба з "Ісламською Державою".

Після цього повідомлення Дональд Трамп привітав у своєму твіттері телеканал з прийняттям рішення про відсторонення журналіста. "Вітаю ABC News з відстороненням Брайана Росса за його жахливо недбалий і брехливий репортаж про Росію, Росію, Росію і полювання на відьом. Багатьом телеканалам і "газетам" слід виконати так само з їх фейковими новинами", - написав президент.


Минулої п'ятниці, 1 грудня, Майкл Флінн визнав провину в дезінформації ФБР про свої контакти з представниками Росії. Він підтвердив, що дав невірну інформацію про свої бесіди з тодішнім послом РФ в США Сергієм Кисляком.

Екс-радник заявив, що готовий повністю допомагати розслідуванню спецпрокурора Роберта Мюллера. Телеканал ABC News також повідомляв, що Флінн погодився дати свідчення проти президента Трампа, його сім'ї і членів адміністрації.

ФБР веде розслідування контактів з російськими представниками деяких наближених Трампа під час передвиборної кампанії. Флінн був змушений покинути пост радника з національної безпеки в адміністрації новообраного президента через критику ЗМІ, які звинуватили його в тому, що він в бесіді з російським послом обговорював питання санкцій проти Росії.

У США відбувається ціла низка розслідувань про нібито втручання Москви в президентські вибори в 2016 році. Їх ведуть комітети з розвідки Сенату і Палати представників, а також сенатський комітет з юридичних справ. Окрім того, окреме розслідування веде спецпрокурор Мюллер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА