14:02 03.12.2017

Оперативники внутрішньої безпеки Нацполіції затримали групу одеських поліцейських за вчинення низки злочинів

2 хв читати
Оперативники внутрішньої безпеки Нацполіції затримали групу одеських поліцейських за вчинення низки злочинів

Одеське управління Департаменту внутрішньої безпеки (ДВБ) Національної поліції України затримало групу правоохоронців області, які сфальсифікували кримінальну справу і пограбували на $120 тис. інкасаторів.

"Троє слідчих Головного управління поліції Одеської області, попередньо змовившись, привласнили чужі $120 тис. Затриманим капітанам поліції інкримінується службова підробка, зловживання службовим становищем та розбійний напад", – йдеться в повідомленні на сайті відомства в суботу.

В інформації уточнюється, що оперативники ДВБ встановили, що троє 29-річних правоохоронців – двоє старших слідчих і заступник начальника відділу слідчого управління одеської поліції, дізналися про групу осіб однієї з фірм, яка займається перевезенням грошей в особливо великих розмірах на території Одеси. Тому зловмисники спланували напад на інкасаторів і заволодіння грошима.

Наголошується, що план напарники почали з "липової" заяви вигаданої особи про вчинення шахрайства. Начебто у "заявника" виманили гроші особи, які пересувалися на автомобілі інкасаторів. За цими сфальсифікованими відомостями слідчі поліції почали кримінальне провадження, до якого приєднали складений ними ж протокол допиту "потерпілого". У "документі" зазначалося, що інкасатори займаються ще й продажем вогнепальної зброї.

Сфабриковані матеріали один із слідчих погодив із процесуальним керівником прокуратури Одеської області і отримав постанову на проведення обшуку автомобіля "зловмисників". Пізніше змовники із залученням бійців полку особливого призначення поліції Одеси зупинили зазначене авто на одній із вулиць, поклали на землю водія і пасажирів і провели обшук.

"Доки спецназівці професійно виконували своє завдання – чатували "небезпечних озброєних злочинців", за їхніми спинами слідчі поклали на заднє сидіння автомобіля сумку зі зброєю. Тому під час заходів під протокол було "виявлено і вилучено" магазин, споряджений набоями до автомата Калашникова, загалом – 57 патронів, а також пістолет "Зоракі" з 8 патронами. При цьому змовники викрали з автомобіля інкасаторів дві сумки з $120 тис. і поклали їх у свою машину", – йдеться в повідомленні.

Витратити викрадену іноземну валюту затримані слідчі не встигли. Оперативники Одеського управління внутрішньої безпеки НПУ спільно з працівниками СБУ та прокуратури області затримали викритих капітанів поліції і провели санкціоновані обшуки за місцем їх проживання і в службових кабінетах змовників.

Наразі слідчим поліції колегами з прокуратури Одеської області оголошено підозру за ч. 2 ст. 366 (службове підроблення), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) і ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Санкція найважчої з цих трьох статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 15 років з конфіскацією майна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

У Запорізькій області дрони вдарили по транспортній інфраструктурі, є постраждалі

Ювенальні прокурори: 537 дітей загинули в Україні в результаті збройної агресії РФ

Унаслідок нічних обстрілів Харківщини є пошкодження, постраждалих немає

Росіяни вночі та вранці обстріляли чотири ОТГ Сумської області

Окупанти за добу завдали 406 ударів по семи містах і селах Запорізької області, є постраждалі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА