15:54 04.12.2017

Нацрада з телерадіомовлення у зв'язку з ситуацією навколо каналу NewsOne виступає за посилення своїх повноважень

3 хв читати
Нацрада з телерадіомовлення у зв'язку з ситуацією навколо каналу NewsOne виступає за посилення своїх повноважень

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення виступає за посилення своїх повноважень для оперативної протидії інформаційній політиці, що заперечує територіальну цілісність України або ставить під сумнів Революцію Гідності.

"У зв'язку з ситуацією, викликаною висловленнями в прямому ефірі власника каналу NewsOne, Національна рада цілком підтримує слова президента України про неприпустимість "підігрування російській пропаганді, зокрема і в таких питаннях, як оцінка Революції Гідності", - зазначено в заяві на сайті Нацради в понеділок.

Згідно із заявою, для того, щоб дії регулятора "були адекватними сучасним загрозам, повноваження Національної ради мають бути посилені".

"Це надасть можливість оперативно регулювати інформаційний простір і не допускати ніяких безкарних заяв або будь-якої інформаційної політики, що заперечує територіальну цілісність України або бере під сумнів такі видатні події, як Революція Гідності", - заявили в Нацраді.

Водночас, регулятор зазначає, що послідовно обстоює позиції дотримання принципів свободи слова і журналістських стандартів, і вважає, що "блокування роботи вітчизняних медіа і будь інші перешкоди діяльності законослухняних" ЗМІ в Україні є неприпустимими.

"Водночас в умовах інформаційної агресії, окупації окремих територій України і збройної боротьби за незалежність і державний суверенітет інформаційні ресурси в країні мають бути більш відповідальними, а регуляторний орган повинен мати ефективні механізми реагування на виклики у медійній сфері", - зазначено в заяві Нацради.

Раніше цього дня президент України Петро Порошенко заявив про неприпустимість тиску на засоби масової інформації в Україні та їх блокування.

"Будь-який тиск на засоби масової інформації, а тим більше їх блокування - неприпустимі Також неприпустимі спроби виправдовувати дії країни-агресора проти України, підігравання російській пропаганді, зокрема і в таких питаннях, як оцінка Революції Гідності", - написав президент України на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок.

Водночас П.Порошенко додав, що іноді такі дії у вигляді блокування є реакцією на бездіяльність тих органів, які мають оперативно реагувати на інформаційну політику ЗМІ. "Національна рада з питань телебачення і радіомовлення має більш ефективно здійснювати регулювання медіапростору" - заявив глава держави.

Як повідомлялося, 3 грудня в Києві невідомі в камуфляжі і балаклавах заблокували мішками з, імовірно, піском в'їзд до офісу телеканалу NewsOne у Києві, заявляючи, що не згодні з інформаційною політикою, яку проводить канал. Як повідомили в неділю ввечері на сайті телеканалу, знімальні групи заблоковано на парковці, візит гостей на ефіри скасовано.

Самі учасники блокування в ефірі телеканалу заявили, що вони проводять "символічну акцію", під час якої вимагають від позафракційного нардепа і власника телеканалу Євгена Мураєва вибачень за висловлювання про Революцію Гідності, яку він назвав "державним переворотом влади".

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков закликав активістів, які заблокували минулої неділі телеканал NewsOne, припинити акцію, а власникам і редакторам телеканалу рекомендує припинити провокувати людей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА