15:57 04.12.2017

У рамках розслідування вибухів на арсеналі в Балаклії перевіряється версія недбалості військових

2 хв читати
У рамках розслідування вибухів на арсеналі в Балаклії перевіряється версія недбалості військових

Військова прокуратура перевіряє версію про те, що до пожежі і вибухів на 65 арсеналі (в/ч 1652) в Балаклії Харківської області, могло призвести недбале ставлення до служби військовослужбовців Збройних сил України.

"Військовою прокуратурою Харківського гарнізону під час провадження досудового розслідування кримінального провадження №42017220750000123 від 20.04.2017 за ч.3 ст.425 КК України перевіряється версія недбалого ставлення військових службових осіб ч А1352 до служби, що спричинило тяжкі наслідки", - йдеться у відповіді військового прокурора Харківського гарнізону Романа Ткаченко на запит агентства "Інтерфакс-Україна".

У документі наголошується, що УСБУ в Харківській області проводить також досудове розслідування кримінального провадження за фактом вибухів на 65 арсеналі по ст.113 (диверсія) КК України.

"У зазначеному кримінальному провадженні проведено комплекс слідчих (розшукових) дій, спрямованих на швидке, повне і об'єктивне досудове розслідування зазначеного злочину", - йдеться у відповіді Р.Ткаченка.

Як повідомлялося, в ніч на 23 березня почалися вибухи на території 65 арсеналу (в/ч 1652), неподалік Балаклії. Тоді в результаті детонації боєприпасів загинула жінка, троє постраждали. Пізніше в лікарні померла ще одна постраждала.

В результаті вибухів в Балаклії було зруйновано і пошкоджено 392 об'єкти (житлові будинки, будівлі соціальної, освітньої та промислової сфер). У багатоквартирному житловому фонді було пошкоджено 117 будинків, з яких 4 підлягають знесенню. У приватному секторі найбільше пошкоджено 228 будинків, 2 зруйновано. Пошкоджено 14 об'єктів соціальної сфери.

Кабінетом Міністрів України на ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації було виділено 145 млн грн, з резервного фонду обласного бюджету - ще 10 млн грн. Крім того, для надання матеріальної допомоги постраждалим з обласного бюджету було виділено 30 млн грн, з районного - 5 млн і з міського - 4,5 млн грн.

По матеріальну допомогу для відновлення житла в Балаклійський міськрада звернулися 3109 жителів. Загалом до списку громадян, які постраждали в результаті вибухів на військовому арсеналі, було внесено 3908 жителів міста.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Цього року ми не можемо чекати на ухвалення рішень - виступ Зеленського на Раді Україна-НАТО

АРМА запропонувало провести експертизу картин з колекції Медведчука перед їх продажем, щоб залишити у власності держави найцінніші

У Дніпропетровській області 7 загиблих, зокрема 2 дитини, 34 постраждалих - ДСНС

У Дніпровському районі збито ворожу ракету - Лисак

"Сільпо" запустив безкоштовну доставку в Харкові

Німецька Quantum Systems відкрила завод БПЛА в Україні

G7 визначила "конкретні кроки" для допомоги Україні - Кулеба

Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару, виробник якого працює в державі-агресорі

Окупанти обстріляли Білопілля на Сумщині, загинув мирний житель - Офіс генпрокурора

Боррель: Сподіваюся, вже в понеділок будуть конкретні рішення надати Україні засоби ППО, зокрема Patriot

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА