16:45 04.12.2017

Садового викликали на допит в СБУ

2 хв читати
Садового викликали на допит в СБУ

 Міський голова Львова Андрій Садовий у понеділок, 4 грудня, був викликаний на допит в управління Служби безпеки України через карти з "народними республіками Донецька і Луганська" на Львівському форумі з безпеки.

"Я, наприклад, повинен сьогодні о 15:00 йти в СБУ, тому що викликають мене як свідка щодо цього форуму. СБУ замість того, щоб займатися терористами, спілкуватимуться. Хоча я в цей час повинен був бути у Львівській політехніці, тому що приїжджає керівник ЮНЕСКО, який буде отримувати статус почесного професора Політеху", - зазначив А.Садовий під час зустрічі з активістами, передає прес-центр міськради в понеділок.

Мер Львова зазначив, що викликаний на допит як свідок у кримінальному провадженні за статтею "зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України".

А.Садовий пояснив, звідки з'явилася карта для демонстрації на Львівському форумі з безпеки.

"Вас, напевно, збентежила карта, яка була під час першої панелі. Це карта, яка була розміщена на європейському сайті, і вона була як ілюстрація до російської окупації територій по Європі. Там були показані окуповані території в Молдові, в Грузії, зокрема в Україні. Було показано, що в окупації - Крим і частина Донецької та Луганської областей. Я переглянув цю статтю. Вона, в принципі, об'єктивна. Моя позиція чітка і однозначна - Донецька і частина Луганської областей - в окупації. Я думаю, що ми з вами тут єдині. Просто біда в тому, що хтось спробував подати певну інформацію під певними акцентами, що є неправдою", - запевнив мер.

Як повідомлялося, 30 листопада - 1 грудня у Львові відбувався Львівський форум безпеки, організаторами якого були Інститут освіти, Львівська міськрада, Інститут міста та Український католицький університет.

1 грудня Управління Служби безпеки України у Львівській області зареєструвало кримінальне провадження за фактом демонстрації на Львівському форумі безпеки карти, на якій тимчасово окуповані території України були позначені англійською мовою як "Донецька народна республіка" і "Луганська народна республіка", повідомляє прес-служба управління СБУ у Львівській області.

Як зазначено в повідомленні СБУ, кримінальне провадження відкрито за ознаками ч.1 ст.110 Кримінального кодексу України (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Підставою для відкриття кримінального провадження стала заява голови Львівської обладміністрації Олега Синютки, який був присутній на відкритті форуму і після демонстрації карти зі згаданими написами заявив, що така демонстрація неприпустима і цей факт має розслідувати СБУ. "СБУ має дати дуже чітку оцінку, тому що, на мою думку, це зазіхання на суверенітет і територіальну цілісність нашої держави", - зазначив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА