08:28 05.12.2017

Посол Чалий сподівається, що Трамп до кінця року підпише закон про виділення Україні $50 млн на летальну зброю

2 хв читати
Посол Чалий сподівається, що Трамп до кінця року підпише закон про виділення Україні $50 млн на летальну зброю

Посол України в США Валерій Чалий розраховує, що президент США Дональд Трамп до кінця поточного року підпише закон про виділення Україні $50 млн на летальну зброю, вже зараз Америка надає оперативно-тактичну зброю.

"Думаю, що це буде ще в цьому році (підписання відповідного закону - ІФ). А що стосується надання потужної летальної зброї, то це окреме рішення, яке повинно бути прийнято саме президентом, всі підготовчі процедури на сьогоднішній день проведені. Це політичне рішення, і його ухвалюватимуть з урахуванням національних інтересів США. Сподіваємося, що наші аргументи про те, що надання такого озброєння ще до президентських виборів в Росії є дуже важливим і буде додатковим важелем впливу, почують", - сказав посол в інтерв'ю "Радіо Свобода".

Відповідаючи на запитання про те, чи є ще якісь контракти із надання Україні зброї, В.Чалий зауважив: "Я лише можу сказати, що всі контракти, які існують, - у рамках міжнародного законодавства. І Україна як країна, яка належним чином виконує вимоги експортного контролю, має право на закупівлю озброєнь. Список ширший, але обмежується тактичним видом озброєнь, летальним зокрема. (...) Америка надає зброю, але ця зброя оперативно-тактична".

Розповідаючи про можливі нові персональні санкції проти російських олігархів і оточення президента РФ Володимира Путіна, дипломат сказав: "Стосовно січня буду відвертим: зараз немає чіткого положення, яких санкцій вимагає Конгрес від виконавчих структур. У січні до Конгресу має бути наданий конкретний список людей з оточення Путіна. Що далі з цим списком буде, ще вирішуватимуть".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА