09:06 05.12.2017

Кабмін затвердив план святкування 90-річчя заснування Кіностудії ім.Довженка зі створенням там Музею кіно

2 хв читати
Кабмін затвердив план святкування 90-річчя заснування Кіностудії ім.Довженка зі створенням там Музею кіно

Кабінет міністрів України затвердив план заходів з підготовки та відзначення 90-річчя від дня заснування Національної кіностудії художніх фільмів імені Олександра Довженка, який передбачає створення на її базі Музею кіно.
Згідно з повідомленням прес-служби Міністерства культури, відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду 1 грудня.
Затвердженим планом заходів передбачено, зокрема, розробку проекту стратегічного плану розвитку і модернізації Кіностудії ім.Довженка, в тому числі зміцнення її матеріально-технічної бази, технічне і технологічне переоснащення, а також оновлення повного циклу кіновиробництва і створення на базі кіностудії Музею кіно.
У вересні - жовтні 2018 року заплановано проведення мультимедійного фестивалю "ДОВЖЕНКО APPLE FEST", урочистого культурно-мистецького заходу, покази в кінотеатрах Києва та Будинку кінофільмів, створених на кіностудії.
Відбудуться творчі зустрічі з майстрами кіно - видатними сценаристами, режисерами, операторами, акторами та іншими учасниками знімальних груп.
Будуть проведені майстер-класи для молодих кінематографістів за участю працівників на кіностудії.
Заплановано також проведення екскурсій територією Національної кіностудії і експозиції костюмів, реквізиту, які були задіяні на зйомках фільмів.
Окрім того, Кабмін створив організаційний комітет з відзначення річниці, головою якого призначено міністра культури Євгена Нищука, а всього увійшло 7 осіб.
Національна кіностудія художніх фільмів імені Олександра Довженка в Києві була побудована в 1928 році за проектом архітектора Валеріана Рикова. Головний знімальний павільйон кіностудії є найбільшим в Європі, загальною площею 2 520 кв. м і розрахований на одночасну роботу 10 знімальних груп. За 90 років кіностудія випустила понад 1,2 тис. фільмів, серед них - "Земля" Олександра Довженка, "Тіні забутих предків" Сергія Параджанова, "За двома зайцями" Віктора Іванова, "В бой идут одни старики" Леоніда Бикова і багато іншіх.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА