11:07 05.12.2017

У Тбілісі не виключають екстрадицію Саакашвілі до Грузії, де він підлягає арешту

2 хв читати
У Тбілісі не виключають екстрадицію Саакашвілі до Грузії, де він підлягає арешту

Затримання екс-президента Грузії і колишнього глави Одеської обласної державної адміністрації Міхеїла Саакашвілі в Києві є порушенням законодавства України, заявив адвокат Бека Басілія, що захищає його інтереси в грузинському суді.

"Настільки незаконні дії української влади, що вони цілком можуть екстрадувати Саакашвілі до Грузії, де проти нього в суді ведуться кілька судових процесів", - сказав адвокат у вівторок журналістам.

За його словами, наразі в прискореному порядку розглядаються в суді справи про перевищення М.Саакашвілі службових повноважень. Зокрема, справа про дострокове помилування на посаді президента Грузії чотирьох затриманих співробітників поліції, засуджених за вбивство співробітника банку Сандро Гіргвілані.

"Прокуратура прямо заявила, що до кінця грудня у цій справі буде винесено вирок. Процеси в Україні підозріло збігаються з цим судовим процесом проти Саакашвілі в Грузії", - сказав Б.Басілія.

Як заявила журналістам голова юридичного комітету парламенту Грузії Ека Беселія, можлива екстрадиція М.Саакашвілі до Тбілісі може відбутися в рамках двостороннього міждержавного співробітництва.

"Наскільки я знаю, вимогу щодо екстрадиції Саакашвілі було надіслано як міністерством юстиції, так і прокуратурою українській стороні. У Грузії раніше суд в одній з порушених проти нього справ ухвалив рішення про його затримання і попереднє ув'язнення, у разі появи на грузинській території", - сказала Е.Беселія.

У вівторок вранці співробітники правоохоронних органів прийшли в Києві з обшуками додому до М.Саакашвілі і затримали політика на даху цього будинку, а потім вивели його і посадили в мікроавтобус. Прибічники М.Саакашвілі намагалися перешкоджати правоохоронцям, між ними виникали локальні сутички.

Як повідомив прес-центр Служби безпеки України (СБУ), М.Саакашвілі затримано в рамках кримінального провадження, відкритого за частиною 1 статті 256 Кримінального кодексу - "сприяння учасникам злочинних організацій та приховування їхньої злочинної діяльності".

"Правоохоронці в присутності адвоката Саакашвілі оголосили йому про підозру у вчиненні злочину", - повідомив прес-центр.

Запланвано його допит слідчими.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА