15:12 05.12.2017

ВР передала Держспецтрансслужбу в підпорядкування Міноборони

2 хв читати
ВР передала Держспецтрансслужбу в підпорядкування Міноборони

Верховна Рада перепідпорядкувала Державну спеціальну службу транспорту Міністерства інфраструктури Міністерству оборони України, доручивши забезпечити її функціонування в системі останнього.

Відповідний законопроект, ініціатором якого виступив президент Петро Порошенко, схвалений у вівторок, 5 грудня, 232-ма голосами народних депутатів.

Згідно з пояснювальною запискою до документа, перепідпорядкування служби дозволить оптимізувати складові сектора безпеки і оборони країни, підвищити ефективність планування їх застосування, а також забезпечити раціональне використання бюджетних коштів, передбачених для забезпечення обороноздатності держави.

"Досягти цього передбачається шляхом включення Держспецтрансслужби в систему Міністерства оборони з уточненням організаційних основ її функціонування в мирний час і особливий період", - наголошується в ній.

Так, Держспецтрансслужба стане спеціалізованим військовим формуванням в системі Міноборони, тоді як зараз вона є спеціалізованим державним органом транспорту у системі центрального органу виконавчої влади, який забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері транспорту, дорожнього господарства, туризму та інфраструктури.

Загальну чисельність складу пропонується визначити в кількості 5 тис осіб, зокрема 4,6 тис. військовослужбовців, тоді як на сьогодні вона визначається обсягами виконуваних робіт і підготовки резерву навчених людських ресурсів на особливий період та затверджується Кабінетом Міністрів України.

"Ухвалення цього проекту закону дозволить забезпечити демілітаризацію Міністерства інфраструктури України за рахунок включення Держспецтрансслужби в систему Міністерства оборони. Це дозволить оптимізувати складові сектора безпеки і оборони України, підвищити ефективність їх застосування в кризових ситуаціях і забезпечити раціональне використання бюджетних коштів, передбачених для забезпечення обороноздатності держави" , - резюмують автори документа.

Залізничні війська ЗСУ були сформовані в січні 1992 року на базі Другого залізничного корпусу та інших військових формувань Залізничних військ СРСР. У листопаді 2004 року вони увійшли в підпорядкування Міністерства транспорту і зв'язку як Державна спеціальна служба транспорту, а постановою Кабміну № 442 10 вересня 2014 року було утворено Державну службу України з безпеки на транспорті, що регулює Держспецтрансслужбу.

Основні завдання Держспецтрансслужби - технічне прикриття, відновлення, встановлення загороджень на об'єктах національної транспортної системи України з метою забезпечення діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань; будівництво та ремонт у мирний час і в умовах воєнного стану нових та підвищення строку експлуатації і пропускної спроможності діючих транспортних об'єктів; відновлення транспортних комунікацій, порушених внаслідок надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, аварій і катастроф; охорона транспортних об'єктів у мирний час та в особливий період; виконання інших завдань, пов'язаних із забезпеченням ефективного функціонування транспортних об'єктів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

Спровоковану ворожим артобстрілом пожежу в Куп'янську ліквідовано, незважаючи на загрозу повторних обстрілів

Суд визнав наявність російського громадянства в колишньої топпосадовиці Мін'юсту Прилуцької

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА