18:17 05.12.2017

"Укрзалізниця" в 2018 році придбає 60 купейних вагонів

2 хв читати
"Укрзалізниця" в 2018 році придбає 60 купейних вагонів

ПАТ "Укрзалізниця" в 2018 році має намір оновити 1/6 парку пасажирських вагонів, повідомила прес-служба ПАТ із посиланням на в. о. його голови правління Євгена Кравцова.

Згідно з його даними, наступного року заплановані великі обсяги придбання та модернізації пасажирських вагонів - загалом буде оновлено понад 300 одиниць.

"У 2018 році запланували придбати 60 купейних вагонів та модернізувати 260, з яких у 100 замінимо туалетні системи та системи кондиціонування. Разом із цьогорічними обсягами оновлення - це майже 1/6 парку, який ми на сьогодні експлуатуємо", - повідомив Є.Кравцов.

Він також зазначив, що ПАТ розвиватиме і швидкісний рух, для чого буде оголошено тендер на придбання десяти швидкісних електропоїздів із терміном постачання у наступних роках.

"Суттєве оновлення стосуватиметься також і рухомого складу для приміських пасажирських перевезень. Так, наступного року планується оголосити процедуру закупівлі на придбання 11 дизель-поїздів із початком постачання у 2018 році та продовженням наступного року. Крім того, заплановано оголосити тендер на придбання п'яти приміських електропоїздів, з яких два очікується закупити за кредитні кошти KFW (державного банку Німеччини)", - йдеться в повідомленні.

Голова ПАТ також зазначив, що це найбільший показник оновлення, який мала "Укрзалізниця" за останні 15 років.

"Це найамбітніша програма, що реалізовується в пасажирському господарстві. Це надзвичайно великий обсяг замовлення, що дозволяє запустити цілі галузі машинобудування, котрі простоювали останні п’ять-сім років", - зазначив в. о. голови правління ПАТ "Укрзалізниця".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА