21:39 05.12.2017

Порошенко схвалив нову редакцію закону "Про житлово-комунальні послуги"

1 хв читати
Порошенко схвалив нову редакцію закону "Про житлово-комунальні послуги"

Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про житлово-комунальні послуги", покликаний врегулювати правові відносини між виконавцями і споживачами послуг в сфері житлово-комунального господарства в Україні.
Як повідомляє у вівторок прес-служба президента України, реалізація даного закону сприятиме демонополізації та дерегуляції у сфері послуг ЖКГ, підвищення їх якості, забезпечення можливості контролю за їх наданням, оновленню житлового фонду та підвищення ефективності його управлінням.
Документ осучаснює правові, економічні та організаційні норми надання послуг ЖКГ споживачам, а також вводить нові моделі договірних відносин між споживачами і виконавцями послуг на принципах відкритості, прозорості та взаємної відповідальності.
"Зокрема, його нормами визначено перелік житлово-комунальних послуг, загальні вимоги щодо надання таких послуг та основи їх комерційного обліку, порядок оплати за їх надання та застосування соціальних нормативів, порядок і особливості укладення, зміни та припинення договорів суб'єктами правовідносин у сфері надання житлово -комунальних послуг", - сказано в повідомленні.
Як повідомлялося, Верховна Рада прийняла в повторному другому читанні нову редакцію закону "Про житлово-комунальні послуги" 9 листопада 2017 року. За відповідний законопроект №1581-д проголосували 262 народних депутата.
Як поінформувала прес-служба Мінрегіону, закон "Про житлово-комунальні послуги" є четвертим ключовим законом у реформі енергоефективності: раніше прийняті закони "Про енергоефективність будівель", "Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання", "Про Фонд енергоефективності".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА