07:59 06.12.2017

Трамп у середу оголосить про визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю

2 хв читати
Трамп у середу оголосить про визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю

Президент США Дональд Трамп в середу оголосить про своє рішення визнати Єрусалим столицею Ізраїлю і перенесення туди американського посольства з Тель-Авіва, повідомив журналістам представник Білого дому.
"Президент 6 грудня оголосить, що Сполучені Штати Америки визнають Єрусалим столицею Ізраїлю", - заявив чиновник.
Він повідомив, що це рішення стосується також перенесення американського посольства в Єрусалим, однак реалізація цього "займе роки".
Разом з тим, це рішення викликане прагненням привести у відповідність історичну та існуючу реальність, а також не означає зміни політики США щодо кордонів. Вашингтон готовий у разі згоди двох сторін конфлікту підтримати його врегулювання на основі створення двох незалежних держав.
Напередодні лідери арабських і низка інших держав світу попереджали, що визнання Вашингтоном Єрусалиму в якості ізраїльської столиці підірве мирний процес в регіоні і виллється в серйозне нагнітання напруженості.
Так, президент Єгипту Абдель Фаттах ас-Сісі заявив Д. Трампу, що рішення про перенесення посольства США в Ізраїлі з Тель-Авіва до Єрусалиму може підірвати основу для близькосхідного мирного врегулювання, повідомив офіс глави держави.
У телефонній розмові з Д. Трампом, яка стосувалася визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю, він підкреслив, що не слід робити кроків, які "позбавлять шансів встановлення миру на Близькому Сході", йдеться в повідомленні.
"Єгипетський президент підтвердив позицію Єгипту про збереження правового статусу Єрусалима в рамках міжнародного визнання і відповідних резолюцій ООН", - йдеться в поширеному повідомленні президентської адміністрації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА