08:34 06.12.2017

Депутати фракції партії "БПП" заявили про підтримку дій Ю.Луценка стосовно Саакашвілі

3 хв читати
Депутати фракції партії "БПП" заявили про підтримку дій Ю.Луценка стосовно Саакашвілі

Народні депутати фракції партії "Блок Петра Порошенка" заявили про підтримку дій генерального прокурора України стосовно лідера партії "Рух нових сил", екс-голови Одеської обласної державної адміністрації, колишнього президента Грузії Міхеіла Саакашвілі.

"Фракція партії "Блок Петра Порошенка", базуючись на поданих доказах та ранкових подіях 5 грудня, висловлює повну підтримку діям генерального прокурора і його відомства щодо притягнення М.Саакашвілі до відповідальності за спробу вчинити державний переворот, профінансований грошима Курченка-Януковича", - йдеться в заяві, оприлюдненій народним депутатом із фракції "БПП" Іриною Фріз у вівторок увечері.

Депутати фракції наголошують на участі прокремлівських сил у сценарії захоплення української влади мітингувальниками, а також організацію необхідної Москві "картинки" з людськими жертвами.

"Очевидно, що прокремлівські сили готують план реваншу в Україні задля відновлення свого впливу. Однак своєчасні контрзаходи українських спецслужб зірвали втілення цього плану, метою якого було силове захоплення державної влади в Україні. Організатори не цуралися говорити про можливі людські втрати серед мітингувальників, навпаки, були зацікавлені в жертвах для створення відповідної картинки", – йдеться в заяві.

Також зазначено, що представлені докази чітко показують "реальне обличчя Саакашвілі, який задля власного збагачення та вгамування політичних амбіцій готовий співпрацювати з криміналітетом та поплічниками Януковича, які ховаються від українського правосуддя в Росії".

У "БПП" вважають, що правову оцінку цим доказам має надати суд, при цьому поведінка М.Саакашвілі підтверджує опосередкованість правдивості звинувачень.

"Тому фракція партії "Блок Петра Порошенка" вимагає від правоохоронних органів протягом 24 годин встановити та допитати всіх причетних до спроби державного заколоту, притягнути винних до відповідальності, включаючи народних депутатів, організаторів та співучасників протиправних дій разом із лжелідером Саакашвілі", – закликають депутати.

У президентській фракції висловили жаль, що частина громадян стала жертвами політичних "блазнів і аферистів", які працювали за вкрадені в українців гроші олігарха-втікача. "Закликаємо громадян України зробити висновки щодо діяльності популіста Саакашвілі та його політичних союзників, а учасникам акції припинити допомагати втілювати прокремлівським маріонеткам план реваншу", – заявили депутати.

Раніше цього дня генеральний прокурор України Юрій Луценко, виступаючи перед народними депутатами у Верховній Раді України, заявив, що за 24 години вся правоохоронна система України "зробить усе необхідне, щоб апатрид Саакашвілі, який, очевидно, пов'язаний фінансовими махінаціями з олігархами, зокрема з Москви, з'явився перед слідчим для пред'явлення підозри, а потім перед судом, де прокуратура клопотатиме про домашній арешт".

Водночас Ю.Луценко зазначив, що після втечі М.Саакашвілі з автомобіля правоохоронців такий м'який запобіжний захід - під сумнівом.

Генпрокурор закликав М.Саакашвілі добровільно прийти до слідчого для вручення процесуальних документів.

"Вважаю, що прихід до слідчого завтра (в середу, 6 грудня - ІФ) з 9:00 до СБУ на вул. Воровського особисто Міхеіла Саакашвілі позбавить країну... від зайвих потрясінь", - заявив Ю.Луценко.

Водночас речник Генпрокуратури України Андрій Лисенко повідомив, що ГПУ підготувала і передала голові Національної поліції України Сергію Князєву постанову про оголошення в розшук М.Саакашвілі, який втік із-під варти під час транспортування його на допит до СБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заступник голови Полтавської облради подорожував Європою під виглядом службового відрядження - СБУ

Командувачем військ оперативного командування "Південь" призначено бригадного генерала Шаповалова

Харків і кілька районів області частково знеструмлені, в місті не працює частина маршрутів електротранспорту

Польщі варто дозволити транзит українського зерна через польські порти - президентка Зернової палати Польщі

Окупанти завдали авіаудару по Золочеву Харківської області, постраждали двоє жителів - поліція

Україна орієнтована на діалог і співпрацю, а не на запровадження обмежень у торгівлі з Польщею - Мінагрополітики

Польські фермери зняли блокаду з прикордонного переходу "Долгобичув-Угринів" - Держприкордонслужба

У Вишгородському та Білоцерківському районах ліквідовують вибухонебезпечні предмети - КОВА

Шольц попросив Сі Цзіньпіна вплинути на РФ, щоб Путін закінчив війну проти України

Зеленський підписав закон про мобілізацію - сайт ВР

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА