10:54 06.12.2017

Донорська спільнота закликає сторони конфлікту на Донбасі забезпечити доступ гумдопомоги до всіх, хто її потребує

2 хв читати
Донорська спільнота закликає сторони конфлікту на Донбасі забезпечити доступ гумдопомоги до всіх, хто її потребує

 Посольства восьми країн та Представництво Європейського Союзу в Україні закликають усі сторони конфлікту на Донбасі забезпечити доступ гуманітарної допомоги до всіх, хто її потребує, особливо - на непідконтрольних Києву територіях.

"Донорська та дипломатична спільнота глибоко стурбована систематичним порушенням режиму припинення вогню. Ми висловлюємо серйозне занепокоєння щодо нещодавнього відновлення військових дій поблизу інфраструктурних об'єктів, які здійснюють забезпечення водою, електроенергією та газом населення Донецької області", - йдеться в спільній заяві донорських організацій і посольств, що підтримують надання допомоги населенню, постраждалому внаслідок конфлікту на сході України, поширеній прес-службою Представництва ЄС в Україні у вівторок.

У заяві зазначено, що з початком зими будь-яке істотне порушення надання основних послуг, таких як постачання води, електроенергії та опалення за мінусових температур може мати "серйозні наслідки для мільйонів українців".

"Ми закликаємо всі сторони дотримуватися Міжнародного гуманітарного права та забезпечити доступ гуманітарної допомоги до всіх, хто її потребує, особливо до тих, хто перебуває на непідконтрольних територіях, де потреби є найбільшими", - заявили дипломати.

Також посольства закликають уряд України зробити все можливе для захисту свободи пересування людей "шляхом покращення умов на пунктах пропуску між підконтрольною та непідконтрольною територіями і доступу до основних послуг, зокрема пенсій та соціальних виплат".

Водночас у своїй заяві диппредставництва відзначили відповідальність і здатність уряду України щодо надання критичних послуг українським громадянам, починаючи зі спрощення реєстраційних та верифікацій процедур і закінчуючи роботою з вирішення питань внутрішньо переміщених осіб, зокрема питань житла.

У заяві також звертається увага на запуск "Плану гуманітарної допомоги 2018", в якому наголошено, що 3,4 млн людей надалі критично потребують допомоги.

"Гуманітарні організації повинні сфокусувати свою діяльність на наданні допомоги найбільш нужденним групам населення, уздовж лінії зіткнення та на непідконтрольній території", - заявляють дипломати.

"Ми продовжимо працювати разом з урядом України над посиленням зусиль щодо полегшення ситуації, а також над заповненням прогалин між гуманітарною допомогою та урядовими послугами за допомогою фінансування програмами розвитку. Це допоможе уряду України надати найнеобхідніші послуги та донести процес реформ до груп населення, що найбільш постраждали внаслідок конфлікту, і посилити свою роль у вирішенні їхніх нагальних проблем", - йдеться в спільній заяві

Цю заяву підтримали посольства Канади, США, Великої Британії, Естонії, Франції, Норвегії, Швеції, Швейцарії та Представництво ЄС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський підтримав реконструкцію міськлікарні №2 Кривого Рогу для лікування поранених військових

У Дніпрі завершено рятувальну операцію після ракетного удару РФ

Зеленський ввів у дію рішення РНБО, що забороняє військовим грати в азартні ігри в Інтернеті

На Вінниччині невідомі вночі розстріляли поліцейських, один із них загинув, у двох областях запроваджено спецоперацію

Ворог за добу здійснив майже 300 ударів по семи населених пунктах Запорізької області

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, є загиблий

На Харківщині з-під завалів зруйнованої ворожими обстрілами госпбудівлі врятовано людину

Окупанти продовжують обстрілювати Дніпропетровську область, суботу оголошено Днем жалоби через жертви напередодні

Ліквідовано дві ворожі керовані авіаракети та три розвіддрони

ЗС України продовжують відбивати ворожі атаки на шести напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА