19:12 06.12.2017

Глава Мін'юсту сподівається на появу 1000 приватних виконавців в Україні в 2018 р.

2 хв читати
Глава Мін'юсту сподівається на появу 1000 приватних виконавців в Україні в 2018 р.

 Міністерство юстиції України спільно з партнерами з ЄС (проект ЄС "Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні") проведуть рекламну кампанію для популяризації професії приватних виконавців і якнайшвидшої появи конкуренції державним виконавцям, повідомив міністр юстиції Павло Петренко.

"Прийняли рішення робити рекламну кампанію - запрошувати юристів, оскільки виявилося, що вони більш консервативно придивляються до цієї професії... Я б дуже хотів, щоб у наступному році з'явилося 1000 приватних виконавців, тоді вони б склали серйозну конкуренцію державним виконавцям", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

П.Петренко повідомив, що згідно з попереднім планом передбачалося, що вже до кінця поточного року на ринку з'являться понад 200 активних приватних виконавців порівняно з близько 4000 державних, однак наразі їх майже вдвічі менше.

"Це добра воля претендентів йти на іспити, тому наразі маємо трохи більше 115-120 приватних виконавців, які успішно склали іспити і отримали доступ до професії", - констатував міністр.

Він уточнив, що Мін'юст розпочав набір на цю професію з початку цього року, і на навчання та проходження стажування заявилися понад 1,1 тис. осіб: юристи, адвокати, арбітражні управляючі, особи, які раніше працювали в системі державної виконавчої служби.

"Якщо дивитися за географією, то у кожній області вже є більше або менше приватних виконавців. У містах-мільйонниках їх більше, що логічно, оскільки вони мають більше можливостей для отримання роботи і виконання судових рішень", - описав поточну ситуацію на ринку П .Петренко.

На його думку, зараз оцінювати ефективність приватних виконавців ще рано, тому що фактично вони почали виконувати судові рішення з вересня.

Водночас міністр повідомив про аналіз роботи приватних виконавців у Львові, що показав: швидкість виконання судового рішення в середньому становить до двох тижнів - у кілька разів швидше, ніж працюють державні виконавці.

"Якби з'явилося хоча б 1000-1200 приватних виконавців, це б сформувало відповідний конкурентний ринок по всій країні. Я розраховую, що перші приватні виконавці, які ризикнули і почнуть зараз показувати результат, стануть прикладом для інших і продемонструють, що в цю професію приходити вигідно", - сказав глава Мін'юсту.


Повністю інтерв'ю з П.Петренком читайте на сайті агентства "Інтерфакс-Україна" interfax.com.ua 7 грудня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА