20:00 06.12.2017

Понад 2750 українських військовослужбовців загинули від початку боїв на Донбасі

2 хв читати
Понад 2750 українських військовослужбовців загинули від початку боїв на Донбасі

Від початку конфлікту на Донбасі загинули понад 2750 українських військовослужбовців, заявив президент України Петро Порошенко.

"Понад 2750 українських військових, зокрема майже 2,4 тис. зі складу Збройних Сил України, віддали своє життя за те, щоб Україна була збережена. За кожен клаптик рідної землі", - заявив президент на прем'єрі фільму "Кіборги" в Києві в середу ввечері.

Як повідомлялося, 28 жовтня 2017 року в Генеральному штабі ЗСУ поінформували, що бойові втрати в лавах української армії від початку проведення антитерористичної операції (квітень 2014 року) на Донбасі й до кінця жовтня поточного року сягнули 10 тис. 710 військовослужбовців, з них 2 тис. 333 - загиблих.

"Станом на 28.10.2017 року з початку проведення АТО бойові втрати становили 10710 військовослужбовців Збройних Сил України, з них безповоротні 2333, санітарні - 8377 (поранені та травмовані внаслідок бойових дій)", - ідеться в повідомленні на сторінці Генштабу у Facebook.

За даними Генштабу, протягом 2016 року внаслідок бойових дій загинули 212 військовослужбовців ЗСУ, санітарні втрати становили 1277 військовослужбовців ЗСУ. При цьому небойових втрат було на 65% менше, ніж бойових.

"Поточного, 2017 року, спостерігається тенденція до значного зменшення, вдвічі, небойових втрат у підрозділах ЗС України", - також зазначили в Генштабі.

Водночас 5 грудня міністр оборони України Степан Полторак констатував зменшення небойових втрат у Збройних Силах України вп’ятеро. "Проблема небойових втрат існує і в усіх арміях світу, і в нас. Якщо порівняти з попередніми роками, то кількість таких втрат зменшилася вп’ятеро. Цього року в нас 90 таких випадків. І це прогресивна динаміка. Хоча ще не все зроблено і командирами на місцях, і фахівцями з відбору особового складу", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" та телеканалу "1+1".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У 2023 році в судах розглянули 30% справ за статтями про колабораціонізм і держзраду - рух "Чесно"

Пожежники Копенгагена кілька годин не можуть загасити пожежу в історичній будівлі біржі

Представник Мінагрополітики на засіданні Комітету НАТО: Українські аграрії потребують підтримки, щоб гарантувати продовольчу безпеку світу

Кличко: Проїзд новим шляхопроводом на перетині Полярної та Богатирської в Києві відкриють у травні, рух Подільсько-Воскресенським мостом - у вересні

Україна шукає країну-покровителя в питанні звільнення українських цивільних осіб, яких утримує РФ - Лубінець

Рада ЄС обговорить 22 квітня постачання озброєнь Україні

Завершено евакуацію сімей із дітьми з Липецької громади - Синєгубов

Заступник голови Полтавської облради подорожував Європою під виглядом службового відрядження - СБУ

Командувачем військ оперативного командування "Південь" призначено бригадного генерала Шаповалова

Харків і кілька районів області частково знеструмлені, в місті не працює частина маршрутів електротранспорту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА