09:44 07.12.2017

Порошенко внесе свій законопроект про Антикорупційний суд, якщо до 11 грудня не побачить "прогресу" з цього питання у ВР

2 хв читати
Порошенко внесе свій законопроект про Антикорупційний суд, якщо до 11 грудня не побачить "прогресу" з цього питання у ВР

Президент України Петро Порошенко закликає народних депутатів зняти з порядку денного парламенту внесений раніше проект закону про створення в країні Антикорупційного суду і попереджає, що інакше буде змушений внести до Верховної Ради свій варіант законодавчої ініціативи.

"Прошу народних депутатів зняти з порядку денного старий законопроект "Про антикорупційні суди", як це рекомендувала Венеціанська комісія, й розчистити простір для нового проекту", - написав глава держави у своїй сторінці в соцмережі Фейсбук в четвер вранці.

Він нагадав, що цієї п'ятниці виповнюється вже місяць від того дня, як звернувся до Верховної Ради України з пропозицією щодо прискорення процесу створення Вищого антикорупційного суду.

П.Порошенко зазначив, що це було продиктовано бажанням створити максимально сприятливі умови для ухвалення відповідного закону. Його проект ще на стадії написання маэ бути узгоджений між різними політичними силами.

"Моя пропозиція все ще в силі. Однак якщо на початку наступного тижня я не побачу прогресу, протягом семи-десяти днів самостійно підготую і внесу відповідний законопроект", - заявив П.Порошенко.

Раніше президент наполягав на якнайшвидшій підготовці законопроекту про Антикорупційний суд, щоб до кінця поточного року підписати відповідний закон.

Проект закону про антикорупційні судах (№6011), зареєстрований групою народних депутатів у лютому 2017 року, було внесено парламентом до порядку денного сесії, тому для зняття його з розгляду необхідне голосування в сесійній залі.

Разом з тим, Верховна Рада вже неодноразово намагалася зняти з розгляду цей законопроект, щоб відкрити шлях для реєстрації нової ініціативи з цього питання, однак народні депутати кожного разу не давали необхідну кількість голосів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА