11:38 07.12.2017

Суд продовжить розглядати "справу Насірова" 19 січня

2 хв читати
Суд продовжить розглядати "справу Насірова" 19 січня

Шевченківський районний суд Києва почав заслуховувати обвинувальний акт у справі відстороненого від посади голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова та продовжить засідання 19 січня 2018 року.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на першому засіданні з розгляду цієї справи по суті прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури почали зачитувати обвинувальний акт, який налічує 774 сторінки.

У четвер було прочитано 30 сторінок обвинувального висновку, після чого суд оголосив про перенесення засідання, яке продовжиться 19 січня наступного року.

Як повідомлялося, 10 листопада 2017 Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою було затверджено обвинувальний акт, складений детективами НАБУ за результатами досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою голови Державної фіскальної служби (ДФС) Р.Насірова, а також керівника департаменту ДФС України. У той же день обвинувальний акт було направлено до суду для розгляду по суті.

7 грудня 2017 о 10:00 в Шевченківському районному суді Києва відбулося судове засідання з розгляду по суті обвинувального акта у кримінальному провадженні за обвинуваченням голови ДФС і керівника департаменту ДФС України.

Глава ДФС і керівник департаменту звинувачуються в скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.364 зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. Крім того, Р.Насірову інкримінують скоєння злочину, передбаченого ч.2 ст.366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Сторона звинувачення вважає, що глава ДФС України протягом 2015 - 2016 рр, діючи в інтересах народного депутата України Олександра Онищенка, особисто прийняв низку безпідставних і незаконних рішень про розстрочення податкового боргу та зобов'язань ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр".

Ці рішення були прийняті ним з порушенням встановленої законом процедури, а саме за відсутності належного обґрунтування і законних підстав, що спричинило тяжкі наслідки у вигляді ненадходження обов'язкових платежів до державного бюджету в сумі понад 2 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА