12:25 07.12.2017

Досвід Хорватії із розмінування території може бути корисним для України - Тука

2 хв читати
Досвід Хорватії із розмінування території може бути корисним для України - Тука

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука вважає схожими проблеми України і Хорватії у питанні гуманітарного розмінування територій та вважає важливим для України перейняти хорватський досвід.

"Вчора ввечері ми мали спільну зустріч з нашими хорватськими друзями, обговорювали ті питання, які зараз порушуватимуть на офіційному рівні під час презентації. І я вам скажу щиро, як людина, яка рік працювала головою Луганської військово-цивільної адміністрації - я навіть не уявляв , що у нас стільки спільного щодо проблем, які виникають і у нас, і в Хорватії із гуманітарного розмінування", - сказав він на зустрічі з делегацією Хорватського центру протимінної діяльності в Києві в четвер.

Г. Тука зазначив, то навіть через 20 років після завершення конфлікту в Хорватії, в 2014 році, від вибуху снаряда часів тієї війни було поранено чоловіка.

"Ми вже протягом практично року спільно намагаємося вивчити досвід різних країн щодо вирішення цієї проблеми, недооцінювати цю проблему - було б безвідповідально з боку української влади", - сказав заступник міністра.

Посол Хорватії в Україні Томіслав Відошовіч зазначив, що його країна готова поділитися наявним досвідом в сфері розмінування.

"Якщо вам необхідно щось додатково - ми до ваших послуг, як посольство, це вказівка нашого глави уряду, щоб ми максимально йшли назустріч і ділилися досвідом", - сказав він.

Дипломат зазначив, що на початку 2018 року Хорватію відвідає делегація депутатів Верховної Ради і експертів.

"Хорватія абсолютно підтримує територіальну цілісність вашої країни відповідно до міжнародного права і тут немає жодних питань", - наголосив Т.Відошовіч.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА