18:33 07.12.2017

У ВР обговорили перспективи розмінування на Донбасі з хорватським центром Cromac

2 хв читати

Народні депутати України та представники Міністерства з тимчасово окупованих територій (МінТОТ) провели у Верховній Раді в четвер зустріч із представниками хорватського центру з розмінування Cromac, повідомляє перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи (ТКГ) Ірина Геращенко.

"Мінська платформа у ВР. Дуже інформативна і практична зустріч з хорватськими колегами, що представляють хорватський центр із розмінування Cromac. Міни є однією з ключових загроз і гуманітарних викликів на Донбасі, у звільнених селах наші військові знаходять заборонені оттавськими конвенціями міни, якими буквально нафарширували українську землю "браття" та їхні маріонетки. І це проблема на роки й десятиріччя, тому такий важливий для нас хорватський досвід", - написала І.Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Вона зазначила, що в Хорватії було ухвалено закони про гуманітарне розмінування і протимінну діяльність, завдяки чому площу проблемних територій після війни вдалося скоротити з 22% площі країни до менше ніж 1%, було встановлено понад 13 тисяч попереджувальних знаків.

"Там є національна програма з розмінування, щороку центр звітує в парламенті про її виконання і витрачання коштів. Ключовими в програмах розмінування є МО і МВС. Саме розмінування здійснюють приватні структури, які мають відповідні ліцензії. Держава надає серйозні соціальні гарантії піротехнікам і саперам... Це дуже цікавий і важливий досвід, принциповий для нас", - написала парламентарій.

За словами І.Геращенко, наразі в комітеті Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони створено робочу групу під керівництвом заступника голови фракції "Народний фронт" Андрія Тетерука, яка напрацьовує законопроекти про гуманітарне розмінування і протимінну діяльність.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА