21:28 07.12.2017

Голова Одеської ОДА ініціював внесення Білгород-Дністровської фортеці до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО

1 хв читати

Голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов ініціював внесення Білгород-Дністровської (Аккерманської) фортеці до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

"Всесвітньо відома Аккерманська фортеця руйнувалася божевільними темпами, особливо її північна стіна. На жаль, півстоліття нічого не робилося, щоб цей процес зупинити. Підрядники, які повинні були проводити протиаварійні роботи, теж не особливо напружувалися", - наводить слова М.Степанова прес-служба Одеської ОДА в четвер.

За його словами, лише ультиматум змінити підрядника різко оживив роботи на цьому об'єкті.

"Я розраховую, що вже до кінця грудня ми завершимо першочергові заходи на північній стіні. Наш наступний крок - внесення Аккерманської фортеці у Список всесвітньої спадщини ЮНЕСКО", - додав він.

Згідно з дорученням голови ОДА, заходи щодо включення фортеці до переліку об'єктів, що мають високу значущість для людства, мають бути завершені до 31 липня 2019 року.

Білгород-Дністровська (Аккерманська) фортеця - один із найпопулярніших туристичних об'єктів півдня України. Точна дата початку будівництва невідома. Більшість істориків засновниками фортеці вважає генуезців, які прийшли в Причорномор'я в XIII столітті. Є однією з найбільш збережених і водночас найбільшою подібною фортифікаційною спорудою на території України. Загальна площа території фортеці становить 9 га.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА