15:00 07.12.2017

Укази про помилування Умерова та Чийгоза засекречені, де-юре вони досі в Криму

2 хв читати
Укази про помилування Умерова та Чийгоза засекречені, де-юре вони досі в Криму

Заступники голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров і Ахтем Чийгоз мають намір подати позови до адміністрації президента РФ у зв'язку з відсутністю документів про їх помилування, що обмежує їх в реалізації своїх прав, заявляє адвокат Микола Полозов.

"Найближчим часом А.Чийгоз і І.Умеров подадуть позови до адміністрації президента Російської Федерації з вимогою розсекретити ті нормативні акти, які безпосередньо зачіпають їхні права і свободи. Представляти їх в московському суді буду я. Ми вимагатимемо чіткої відповіді від адміністрації президента Путіна, в зв'язку з якими обставинами і на якій підставі А.Чийгоз і І.Умеров були вивезені з території Криму", - написав М.Полозов на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

За його словами, після раптової "депортації" А.Чийгоза і І.Умерова з Криму в Анкару з'ясувалося, що жодних документів про їх переміщенні російська влада їм не видали. "Єдиний документ, який видали А.Чійгозу в СІЗО - довідка про звільнення. І.Умеров взагалі опинився за межами Криму без жодних підтверджувальних документів. За паперами, де-юре, Чийгоз і Умеров все ще в Криму", - зазначив М. Полозов.

Єдиною документальної зачіпкою виявилося посилання в довідці про звільнення А.Чийгоза на указ президента РФ про помилування №515 від 24 жовтня 2017 року, зазначає адвокат.

У зв'язку з цим М.Полозов та його колега, адвокат Едем Семедляев направили адвокатські запити до адміністрації президента РФ про надання відомостей щодо ухвалення відповідних указів про помилування президентом РФ Володимиром Путіним.

"Незабаром нам прийшли відповіді. Адміністрація президента Російської Федерації відмовилася надавати ці відомості, пославшись на те, що вони є інформацією з обмеженим доступом. Іншими словами, обидва укази про помилування А.Чийгоза і І.Умерова були засекречені, що позбавляє їх права на реалізацію своїх прав, зокрема на повернення додому в Крим", - повідомив М.Полозов.

Як повідомлялося, 11 вересня російський суд в анексованому Криму засудив А.Чийгоза до 8 років колонії суворого режиму. 27 вересня Сімферопольський районний суд виніс вирок у справі І.Умерова і призначив йому покарання у вигляді двох років колонії-поселення. 25 жовтня вони були передані Туреччини, в 27 жовтня прибули до України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА