07:01 08.12.2017

Один український військовий загинув, двоє поранені внаслідок обстрілу НЗФ, ще один поранений внаслідок підриву на розтяжці

2 хв читати
Один український військовий загинув, двоє поранені внаслідок обстрілу НЗФ, ще один поранений внаслідок підриву на розтяжці

Незаконні збройні формування за минулу добу 17 разів порушили режим тиші в зоні проведення антитерористичної операції, внаслідок обстрілу один український військовий загинув, двоє дістали поранень, ще один підірвався на розтяжці і отримав легке поранення, повідомляє прес-центр штабу АТО.

"Загалом за минулу добу зафіксовано 17 порушень режиму припинення вогню з боку окупантів. У понад половині випадків українські військові придушували вогневу активність противника з гранатометів і стрілецької зброї. Внаслідок ворожих обстрілів поранені двоє військовослужбовців, ще один підірвався на розтяжці і дістав легке поранення. Також, на жаль, Україна втратила одного захисника", – йдеться у повідомленні прес-центру на сторінці в Facebook в п'ятницю вранці.

На Луганському напрямку у світлий час доби противник з 120-мм мінометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї вів вогонь неподалік Троїцького. У вечірній час із гранатометів різних типів бойовики обстрілювали оборонні укріплення сил АТО біля Кримського, Лобачевого, Валуйського і Новоолександрівки, а зі стрілецької зброї – поблизу Луганського, Зайцевого і Станиці Луганської.

На Донецькому напрямку найгарячішою точкою був район поблизу Авдіївки – тут НЗФ неодноразово відкривали вогонь з 82-мм мінометів і всього спектра легкого піхотного озброєння. Із гранатометів і стрілецької зброї бойовики обстрілювали українських захисників у районі шахти Бутівка, в Мар'їнці і Широкиному.

Крім того, в районі Щастя і Мар'їнки зафіксовано проліт ворожих БПЛА, заборонених Мінськими домовленостями, повідомив прес-центр.

У свою чергу спікер Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник на брифінгу в середу уточнив напрямки, на яких сили АТО зазнали втрат.

"Під час ворожих обстрілів під Авдіївкою від смертельного поранення загинув один український військовослужбовець, і ще один дістав поранення. Також у районі Широкиного внаслідок обстрілу зі стрілецької зброї отримав поранення ще один військовослужбовець. Крім того, у Верхньоторецькому один наш військовослужбовець зазнав поранення після підриву на розтяжці", – повідомив О. Мотузянник.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польщі варто дозволити транзит українського зерна через польські порти - президентка Зернової палати Польщі

Окупанти завдали авіаудару по Золочеву Харківської області, постраждали двоє жителів - поліція

Україна орієнтована на діалог і співпрацю, а не на запровадження обмежень у торгівлі з Польщею - Мінагрополітики

Польські фермери зняли блокаду з прикордонного переходу "Долгобичув-Угринів" - Держприкордонслужба

У Вишгородському та Білоцерківському районах ліквідовують вибухонебезпечні предмети - КОВА

Шольц попросив Сі Цзіньпіна вплинути на РФ, щоб Путін закінчив війну проти України

Зеленський підписав закон про мобілізацію - сайт ВР

"Нова пошта" планує у 2024р. розширити покриття в Чехії до шести міст

Помер письменник і публіцист Дмитро Капранов

У ЄС не проводять паралелей між захистом Ізраїлю від ракет Ірану із ситуацією в Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА