17:05 08.12.2017

Термін арешту в РФ українця Панова продовжено на 2 місяці

2 хв читати
Термін арешту в РФ українця Панова продовжено на 2 місяці

Суд продовжив на два місяці - до 9 лютого 2018 року - арешт громадянина України Євгена Панова, обвинувачуваного російськими спецслужбами в підготовці диверсій на Кримському півострові влітку 2016 року.

"Йому продовжили термін утримання під вартою до 9 лютого", - сказав адвокат українця Дмитро Дінзе "Інтерфаксу" в п'ятницю.

Він уточнив, що таке рішення ухвалено цього тижня.

Д.Дінзе розповів також, як просувається розслідування справи. "Наступного тижня нам мають повідомити про завершення попереднього розслідування", - сказав адвокат.

За його інформацією, Є.Панов, як і раніше, не визнає провини.

ФСБ Росії 10 серпня минулого року оголосила про запобігання в Криму терактам. Зокрема, повідомлялося, що в ніч на 7 і 8 серпня російські спецслужби запобігли кільком спробам прориву до Криму диверсійно-терористичних груп, під час яких загинули російський військовий і співробітник ФСБ.

За даними ФСБ, затримали одного з їх організаторів - жителя Запорізької області Є.Панова. Андрій Захтей, за даними російських силовиків, забезпечував роботу диверсійної групи. Рідні А.Захтея запевняють, що він звичайний таксист, а не диверсант.

ГУР Міноборони України, Рада національної безпеки та оборони (РНБО) України спростували повідомлення про українських диверсантів і причетність затриманих до українських спецслужб. Брат Є.Панова Ігор Котелянець вважає, що Євгена викрали в Запорізькій області й вивезли до Криму.

Адвокати Є.Панова й А.Захтея заявили, що їхні підзахисні категорично заперечують свою провину. Захист українців звернувся до Слідчого комітету з заявою про застосування до них катувань з метою отримання зізнань.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА