18:15 08.12.2017

Суд про розтрату директором ЗТМК 492 млн грн розпочав розгляд справи по суті - САП

2 хв читати
Суд про розтрату директором ЗТМК 492 млн грн розпочав розгляд справи по суті - САП

 Заводський районний суд Запоріжжя розпочав розгляд по суті справи стосовно директора ТОВ "Запорізький титаномагнієвий комбінат" (ЗТМК) Володимира Сивака за обвинуваченням у розтраті коштів підприємства в особливо великих розмірах - 492 млн грн.

Як повідомляється на сторінці САП у соцмережі Facebook у п'ятницю, підготовче судове засідання суду відбулося 6 грудня поточного року, перше судове засідання - 7 грудня.

"За результатами підготовчого судового засідання з розгляду обвинувального акта стосовно директора ТОВ "ЗТМК" за обвинуваченням у вчиненні розтрати коштів підприємства в сумі 492 млн грн, що відбулося 6 грудня 2017 р. Заводський районний суд м. Запоріжжя встановив відповідність акту вимогам чинного кримінального процесуального законодавства та ухвалив рішення про призначення його для розгляду по суті. У першому судовому засіданні, яке відбулося 7 грудня 2017 р., прокурор оприлюднив суть обвинувального акта, після чого суд, з урахуванням позицій сторін, визначив обсяг доказів, які підлягають дослідженню, і порядок їх дослідження", - констатує САП.

Наступне засідання суду призначено на 10.00 17 січня 2018 року.

Як повідомляла раніше САП, В.Сивак обвинувачується в тому, що у 2014 році, маючи прямий умисел, зловживаючи службовим становищем, розтратив, тобто здійснив незаконне безоплатне відчуження грошових коштів із цільовим призначенням на виконання стратегічної програми розвитку та технічної модернізації виробництва ТОВ "ЗТМК", отриманих від компанії "Толексіс Трейдінг Лімітед", сумою $110 млн.

Кримінальне провадження №12015080030002227 за фактами зловживання службовим становищем посадовими особами ЗТМК, яке було передано до НАБУ за підслідністю 8 червня 2016 року, було зареєстровано 15 вересня 2015 року.

Слідство з’ясувало, що протягом 2014-2015 рр. підконтрольна Group DF бізнесмена Дмитра Фірташа компанія Tolexis Trading Limited, що володіє 49% акцій ЗТМК, виділила цьому підприємству 880 млн грн. Однак директор переказав 492 млн грн із цих коштів на користь третіх осіб. Зокрема, замість фінансування витрат на модернізацію кошти було спрямовано ВАТ "Холдингова компанія "Енергомережа", ВАТ "Запоріжжяобленерго", банку "Надра" й ТОВ "Синтез Ресурс" у рахунок погашення заборгованості держпідприємства "ЗТМК" перед зазначеними суб'єктами, тоді як ці платежі мала здійснити Tolexis Trading Limited на умовах, передбачених договором про заснування ТОВ "ЗТМК".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА