07:42 09.12.2017

Харківська облпрокуратура вимагає заарештувати організаторів і членів ОЗУ, які виманювали в супермаркетах гроші у пенсіонерів

2 хв читати
Харківська облпрокуратура вимагає заарештувати організаторів і членів ОЗУ, які виманювали в супермаркетах гроші у пенсіонерів

Прокуратура Харківської області погодила підозру щодо 2-х організаторів і 5-и учасників міжрегіональної організованої групи, які виманювали гроші у людей поблизу супермаркетів під виглядом проведення акцій.
"Учасників угруповання затримали в Харкові 7 грудня. Їм інкримінується шахрайство, вчинене повторно групою осіб у складі організованої групи (ч.2,4 ст.190 КК України) ... Вирішується питання про обрання запобіжного заходу для обох організаторів угруповання і 5 учасників. Прокуратура наполягає на утриманні під вартою учасників угруповання та осіб, причетних до злочинів", - повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.
За даними досудового слідства, група створена влітку цього року двома киянками (40 і 49 років), неодноразово судимими за різні злочини, в тому числі шахрайство. Вони залучили до участі в схемі жителів інших регіонів. Майже всі учасники групи також раніше судимі, деякі з них знаходяться в розшуку.
До організації входило 4 підгрупи, що діяли в різних регіональних центрах. У кожній з них "працювали" по 3-4 людини.
Учасники схеми знаходили своїх потенційних жертв (в основному літніх людей) поблизу невеликих супермаркетів. Підходили до них під приводом проведення акцій на товари. Людині пропонували конверт з карткою на знижку на 50% на всі товари в магазині. Для того, щоб її отримати, необхідно було виконати дві умови: довести свою платоспроможність і активувати картку. Тобто людина повинна була покласти в конверт з карткою певну суму грошей, після чого пакет запаковували і повертали власнику грошей. При цьому учасники групи непомітно підміняли гроші в конверті "ляльками". Наступного дня, коли людина приходила за вказаною адресою, щоб активувати картку і забрати свої гроші з'ясовувалося, що ніякої акції не проводилося, а в конверті замість грошей - нарізані папірці.
Наразі слідством встановлено більше 10 епізодів шахрайства, вчинених учасниками організованої групи в Харківській області.
Під час обшуків підозрюваних і їх транспортних засобів було вилучено велику кількість візиток, рекламних оголошень і листівок, зошити з чорновими записами, банківські картки, рюкзак з великою кількістю газетного паперу, нарізаного за розміром грошових купюр, а також сувенірні гроші номіналом по 100 євро і 100 доларів, мобільні телефони, сім-карти, стрічка з написом "Акція", конверти. Окрім того, вилучено три автомобілі, грошові кошти в національній та іншій валюті.
Зараз тривають невідкладні слідчі дії, спрямовані на встановлення всіх учасників злочинного угруповання та перевірку їх на причетність до інших аналогічних злочинів. Прокуратура області контролює хід досудового слідства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА