08:55 09.12.2017

Манафорта викрили в порушенні правил утримання під домашнім арештом

2 хв читати
Манафорта викрили в порушенні правил утримання під домашнім арештом

Екс-глава виборчого штабу президента США Дональда Трампа Пол Манафорт, обвинувачений у відмиванні грошей, активно брав участь в написанні статті про діяльність в Україні, перебуваючи під домашнім арештом, свідчать документи, опубліковані спецпрокурором з "російської справи" Робертом Мюллером і його командою.

Раніше Мюллер попросив федерального суддю відхилити прохання Манафорта звільнити його під заставу. Прохання надійшло після того, як працюючий з Мюллером прокурор повідомив про написання 30 листопада Манафортом статті під вигаданим ім'ям про політичну діяльність в інтересах України.

Згідно з документами, колишній глава виборчої кампанії Трампа нібито писав цю статтю спільно з "російським колегою, який пов'язаний з російськими спецслужбами". Ім'я колеги не повідомлялося. Однак, як заявив напередодні адвокат Манафорта Кевін Даунінг, ним виявився колишній офіційний представник українського МЗС Олег Волошин. За твердженням адвоката, екс-глава виборчого штабу президента не порушував умови звільнення до суду, ставши співавтором статті.

За його словами, стаття не була призначена ні для американської аудиторії, ні для того, щоб вплинути на справу проти Манафорта. Стаття з 800 слів була опублікована в четвер на сайті газети "The Kyiv Post" англійською мовою під ім'ям Олега Волошина.

Згідно з представленими Мюллером документами, Манафорт редагував статтю через підрядник 29 листопада.

Окрім того, як повідомило агентство Associated Press, Мюллер підготував сотні тисяч документів, в тому числі копії даних з 36 електронних пристроїв і дві тисячі "гарячих" документів, для справи уряду проти Манафорта і його колишнього бізнес-партнера Ріка Гейтса.

Команда спецпрокурора також повідомила про існування 15 ордерів на обшуки, інші запити для розслідування.

Раніше агентство Bloomberg повідомляло, що Манафорт домовився з судом про звільнення під заставу майже в $ 12 мільйонів. Дана угода має бути затверджена судом з Мюллером. Манафорт, а також його колишній бізнес-партнер Рік Гейтс звинувачуються в шахрайстві, відмиванні коштів, змові проти інтересів США і введенні в оману американської влади щодо своєї співпраці з екс-президентом України Віктором Януковичем і його "Партією регіонів". Вони стали першими обвинуваченими в рамках розслідування Мюллера з приводу втручання Росії у вибори президента США в 2016 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За 2023 рік в Україні зафіксовано 85 випадків сексуального насильства, пов'язаних із війною - звіт ООН

Війська РФ за минулий день понад 50 разів обстріляли Сумську область, поранено чотирьох жителів

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА