14:54 09.12.2017

Соратники Саакашвілі в суботу мають намір віднести йому в ІТТ медикаменти та особисті речі

2 хв читати
Соратники Саакашвілі в суботу мають намір віднести йому в ІТТ медикаменти та особисті речі

Народний депутат (позафракційний) України, один із лідерів партії "Рух нових сил" Юрій Дерев'янко повідомив про намір у суботу передати лідеру цієї партії, екс-голові Одеської облдержадміністрації Міхеілу Саакашвілі ліки та особисті речі. Про дату засідання суду щодо обрання М.Саакашвілі запобіжного заходу поки що невідомо, але це має бути не пізніше 22.30 понеділка.

"Ми маємо намір підійти на три години (на 15.00 до ізолятора тимчасового тримання - ІФ)... хочемо передати особисті речі, предмети гігієни, медикаменти, книги", - сказав Ю.Дерев'янко агентству "Інтерфакс-Україна" в суботу.

За його словами, це не буде якийсь мітинг чи акція протесту, а просто "звичайний крок, жест - передати людині найнеобхідніше".

Водночас, як зазначив Ю.Дерев'янко, є інформація, що співробітники ІТТ можуть не дозволити передачу. "Коли адвокати запитали, коли можна передати особисті речі – вони (співробітники ІТТ - ІФ) спробували пояснити, що є команда до понеділка не передавати нічого, нікого не пускати", - додав він.

Депутат також повідомив, що підозру М.Саакашвілі було вручено в п'ятницю.

Відповідаючи на запитання про те, чи відомо час судового засідання з обрання запобіжного заходу, Ю. Дерев'янко зазначив: "Як тільки буде відомо – ми публічно всім повідомимо".

Він пояснив, що прокурори і слідчі можуть вручити клопотання про міру запобіжного заходу "в будь-який момент", а після цього через три години може бути судове засідання. При цьому депутат зазначив, що це має статися не пізніше 22.30 понеділка, 11 грудня, тобто протягом 72 годин з моменту затримання М.Саакашвілі.

Як повідомлялося, М.Саакашвілі затримали пізно ввечері в п'ятницю, 8 грудня. Інкримінована йому частина 2 статті 256 Кримінального кодексу (сприяння учасникам злочинних організацій та приховування їх злочинної діяльності) передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі.

Наразі М.Саакашвілі перебуває в ізоляторі тимчасового тримання Служби безпеки України в Києві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

США вивчають можливість постачання Ізраїлю танкових та артилерійських снарядів, військового транспорту більше ніж на $1 млрд - ЗМІ

G7 закликає КНР вплинути на РФ у зв'язку з агресією проти України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА