15:32 10.12.2017

Мітинг "за імпічмент" завершився, учасники оголосили вимоги до Ради і пішли до СІЗО, де утримують Саакашвілі

2 хв читати

Мітинг прихильників лідера партії "Рух нових сил" Міхеіла Саакашвілі на Майдані Незалежності, який зібрав понад 3 тис. людей в неділю, завершився.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", перед мітингом колона учасників акції пройшла від парку Тараса Шевченка до Майдану Незалежності, де зі сцени до учасників звернулися народні депутати та члени партії.

Зокрема, народний депутат Світлана Заліщук закликала присутніх проголосувати за петицію про розгляд у парламенті законопроекту про імпічмент президенту України. "З 19 грудня, коли збереться парламент, ми повинні вимагати розгляду питання про імпічмент... Також ми вимагаємо відставки генпрокурора Юрія Луценка", – сказала вона.

С.Заліщук зазначила, що серед вимог до парламенту – розгляд у другому читанні змін до виборчого законодавства і законопроектів про антикорупційний суд.

У свою чергу соратник М.Саакашвілі Давид Сакварелідзе закликав учасників мітингу пройти до СІЗО Служби безпеки України, де утримують затриманого у п'ятницю лідера "Руху нових сил". "Ми маємо показати йому свою підтримку", – сказав він.

Зі сцени також виступали народні депутати Юрій Дерев'янко, Віталій Купрій, Віктор Чумак, представник партії "Справедливість".

Зі сцени також лунали заклики пройти маршем до будівлі Генпрокуратури з вимогою відставки Ю.Луценка за "його боротьбу з антикорупційними органами".

Присутнім нагадали, що термін затримання М.Саакашвілі закінчується в понеділок ввечері, і суд з обрання йому запобіжного заходу відбудеться, найімовірніше, також у понеділок.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА