19:34 10.12.2017

Нетаньяху закликав Ердогана "не читати лекції про мораль"

2 хв читати

Ізраїльський прем'єр Біньямін Нетаньяху заявив, що президенту Туреччини не варто читати лекції про мораль, нагадавши йому про знищення "курдських сіл" і "допомогу терористам"

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху прокоментував слова президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана, який назвав Ізраїль "терористичною державою". Про це повідомляє The Times of Israel.

"Я не звик слухати лекції про мораль від лідера, який бомбить курдські села в його рідній Туреччині, який саджає до в'язниці журналістів і допомагає Ірану обходити санкції", - заявив ізраїльський прем'єр. Нетаньяху також додав, що Ердоган "допомагає терористам, у тому числі в секторі Газа, вбивати невинних людей".

Раніше Ердоган, виступаючи на мітингу правлячої Партії справедливості і розвитку, розкритикував Тель-Авів за придушення протестних акцій палестинського населення за допомогою поліцейських. Зокрема, він заявив, що Палестина окупована "терористичною державою" Ізраїль.

Ситуація в регіоні загострилася після того, як США визнали Єрусалим столицею Ізраїлю. Палестина вважає східну частину міста своєю столицею і виступає проти того, щоб Єрусалим знаходився під управлінням однієї держави. США раніше були посередником у переговорах між Ізраїлем і Палестиною.

Палестинську владу підтримала Ліга арабських держав, яка закликала президента США Дональда Трампа скасувати рішення про статус Єрусалиму.

Позиція США викликала протести серед палестинського населення Єрусалиму, сектора Газа і Західного берега річки Йордан. У зіткненнях з поліцією постраждали понад 700 осіб, у секторі Газа загинули двоє людей. У неділю, 10 грудня, палестинець напав з ножем на ізраїльського охоронця автобусного парку в Єрусалимі, завдавши йому тяжких поранень.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

Засновника криптобіржі FTX Сема Бенкмана-Фріда засуджено до 25 років в'язниці

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА