12:14 11.12.2017

Біля Печерського райсуду на Хрещатику зібралося кілька десятків прибічників Саакашвілі

2 хв читати
Біля Печерського райсуду на Хрещатику зібралося кілька десятків прибічників Саакашвілі

Кілька десятків прибічників лідера партії "Рух нових сил", екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі зібралися біля Печерського районного суду міста Києва, де політику в понеділок обиратимуть запобіжний захід.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", близько 50 людей проводять акцію на підтримку М.Саакашвілі на вулиці Хрещатик біля входу в двір, де розташована будівля Печерського райсуду. Вони тримають державні та червоно-чорні прапори.

Один із координаторів акції інформує присутніх про те, що в понеділок відбуватиметься в Печерському райсуді відносно М.Саакашвілі. При цьому він зазначив, що до зали засідань доцільно пропустити журналістів та деяких соратників політика. Він також закликав учасників акції перебувати на вулиці у зв'язку з тим, що зала засідань невелика.

На вул. Богдана Хмельницького стоять близько десяти автобусів із правоохоронцями. Поліцейські також заповнили арку, яка веде у двір, в якому розташована будівля суду, і пропускають туди лише за посвідченнями і спеціальними документами.

Безпосередньо на вулиці Хрещатик біля Печерського райсуду перебувають близько 100 правоохоронців.

Нині правоохоронці не пропускають до входу до суду ні активістів, ні соратників М.Саакашвілі, ні журналістів, аргументуючи це тим, що в залі немає вільного місця.

М.Саакашвілі затримали 5 грудня, але прибічники заблокували рух автомобіля і "звільнили" його з машини правоохоронців. Політика було оголошено в розшук.

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що М.Саакашвілі отримав від бізнесмена Сергія Курченка, який переховується в РФ, $0,5 млн на свою діяльність в Україні, та продемонстрував аудіозапис на підтвердження своїх слів. М.Саакашвілі заявив, що не знайомий із С.Курченком. Його соратник Давид Сакварелідзе стверджує, що оприлюднені записи - це монтаж, і має намір передати їх на зарубіжну експертизу.

Повторно М.Саакашвілі затримали пізно ввечері в п'ятницю, 8 грудня. Інкримінована йому ч. 2 ст. 256 Кримінального кодексу (сприяння учасникам злочинних організацій і приховання їхньої злочинної діяльності) передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі. Після затримання його доставили в СІЗО СБУ в Києві, де він оголосив голодовку.

У неділю в центрі Києва відбувся марш і віче прибічників М.Саакашвілі з вимогою звільнення політика, а також ухвалення законів про імпічмент президента, про Антикорупційний суд, про вибори, а також відставки Ю.Луценка.

У понеділок уранці М.Саакашвілі доставили до будівлі Печерського районного суду Києва. Увечері 11 грудня спливають 72 години з моменту його затримання, протягом яких, згідно із законом, політику має бути обрано запобіжний захід.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗС України за добу ліквідували 820 окупантів

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА