12:43 11.12.2017

У Печерському суді розпочалося засідання з обрання запобіжного заходу для Саакашвілі

2 хв читати
У Печерському суді розпочалося засідання з обрання запобіжного заходу для Саакашвілі

У Печерському районному суді міста Києва розпочалося судове засідання з обрання запобіжного заходу лідеру партії "Рух нових сил", екс-президенту Грузії Міхеілу Саакашвілі, затриманому в п'ятницю ввечері.

Як повідомлялося, М.Саакашвілі затримали 5 грудня, але прибічники заблокували рух автомобіля і "звільнили" його з машини правоохоронців. Політика було оголошено в розшук.

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що М.Саакашвілі отримав від бізнесмена Сергія Курченка, який переховується в РФ, $0,5 млн на свою діяльність в Україні, та продемонстрував аудіозапис на підтвердження своїх слів. М.Саакашвілі заявив, що не знайомий із С.Курченком. Його соратник Давид Сакварелідзе стверджує, що оприлюднені записи - це монтаж, і має намір передати їх на зарубіжну експертизу.

Повторно М.Саакашвілі затримали пізно ввечері в п'ятницю, 8 грудня. Інкримінована йому ч. 2 ст. 256 Кримінального кодексу (сприяння учасникам злочинних організацій і приховання їхньої злочинної діяльності) передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі. Після затримання його доставили в СІЗО СБУ в Києві, де він оголосив голодовку.

У неділю в центрі Києва відбувся марш і віче прибічників М.Саакашвілі з вимогою звільнення політика, а також ухвалення законів про імпічмент президента, про Антикорупційний суд, про вибори, а також відставки Ю.Луценка.

У понеділок уранці М.Саакашвілі доставили до будівлі Печерського районного суду Києва. Увечері 11 грудня спливають 72 години з моменту його затримання, протягом яких, згідно із законом, політику має бути обрано запобіжний захід.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА