15:20 11.12.2017

Захист Саакашвілі передав заяви нардепів про взяття його на поруки і просить про відвід групи прокурорів

2 хв читати
Захист Саакашвілі передав заяви нардепів про взяття його на поруки і просить про відвід групи прокурорів

Слідчий суддя Печерського районного суду міста Києва долучила до матеріалів заяви деяких народних депутатів про взяття на поруки лідера партії "Рух нових сил", екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі.

Адвокат політика передав відповідні заяви народних депутатів Олександра Опанасенка, Юрія Дерев’янка, Павла Костенка, Наталії Новак, Юлії Тимошенко, Віталія Купрія, Івана Крулька, Дмитра Добродомова, Олени Шкрум, Ігоря Луценка.

При цьому захисник політика зазначив, що сторона захисту просить долучити заяви до матеріалів, однак клопотати про запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання не буде, оскільки виступає за те, щоб не було будь-якого запобіжного заходу стосовно М.Саакашвілі.

Суддя долучила ці заяви.

Крім того, захисники політика подали клопотання про відвід групи прокурорів, оскільки вважають, що вона "працює під керівництвом і командуванням генерального прокурора, здійснюється тиск" на них.

Проте слідчий суддя Печерського районного суду Київ Лариса Цокол залишила без задоволення це клопотання захисту М.Саакашвілі. Таке рішення суддя прийняла на місці, не йдучи до нарадчої кімнати.

Раніше сторона прокуратури, виступаючи проти задоволення цього клопотання, заявила про те, що раніше захист уже просив про відвід прокурора, і таке повторне прохання свідчить про зловживання правом захисту.

Нині оголошено технічну перерву в судовому засіданні з огляду на необхідність сторони обвинувачення ознайомитися з матеріалами, які просить доучити до справи сторона захисту.

Як повідомлялося, М.Саакашвілі затримали пізно ввечері 8 грудня. Інкримінована йому ч. 2 ст. 256 Кримінального кодексу (сприяння учасникам злочинних організацій і приховання їхньої злочинної діяльності) передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі.

У понеділок уранці М.Саакашвілі доставили до будівлі Печерського районного суду Києва. Увечері 11 грудня спливають 72 години з моменту його затримання, протягом яких, згідно із законом, політику має бути обрано запобіжний захід.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА