17:41 11.12.2017

Близько півтори сотні прибічників Саакашвілі продовжують акцію на його підтримку під Печерським райсудом Києва

2 хв читати
Близько півтори сотні прибічників Саакашвілі продовжують акцію на його підтримку під Печерським райсудом Києва

Біля будівлі Печерського районного суду в центрі Києва, де наразі проходить засідання щодо обрання запобіжного заходу для лідера партії "Рух нових сил", екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі та триває мітинг його прибічників, спокійна обстановка.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на вул. Хрещатик, де розташована будівля райсуду, станом на 17.15 понеділка перебувають близько півтори сотні людей, які прибули підтримати М.Саакашвілі. Багато з присутніх тримають у руках телескопічні вудочки із закріпленими на них державними прапорами України і низки громадських організацій і об'єднань громадян. Також у натовпі видніються кілька прапорів руху "Правий сектор". У деяких з тих, хто прийшов на акцію, у руках саморобні плакати з різними закликами і гаслами.

Симпатики політика час від часу скандують гасла на підтримку М.Саакашвілі, заклики до влади країни і суду відпустити його і припинити "переслідування".

Підхід до будівлі суду перекриває кордон співробітників правоохоронних органів у захисному обмундируванні. Загалом неподалік від райсуду розташувалися близько сотні правоохоронців.

Також неподалік від нього стоять близько півтора десятка автобусів правоохоронних органів України, частина з яких пустує, а в інших перебувають поліцейські. Крім цього в районі райсуду перебувають близько двох десятків легкових автомобілів поліції.

Обстановка на масовій акції і в районі райсуду наразі спокійна, жодних порушень громадського правопорядку, як і активних дій з будь-чиєї сторони немає.

Як повідомлялося, 5 грудня, М.Саакашвілі затримади, але прибічники заблокували рух автомобіля і "звільнили" його з машини правоохоронців. Політика оголосили в розшук.

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що М.Саакашвілі отримав від бізнесмена Сергія Купченка, який наразі переховується у РФ, $0,5 млн на свою діяльність в Україні і продемонстрував аудіозапис на підтвердження своїх слів. М.Саакашвілі заявив, що не знайомий з С.Курченком. Його соратник Давид Сакварелідзе стверджує, що оприлюднені записи - це монтаж і має намір передати їх на зарубіжну експертизу.

Удруге М.Саакашвілі затримали пізно ввечері в п'ятницю, 8 грудня. Інкримінована йому ч.2 ст.256 Кримінального кодексу (сприяння учасникам злочинних організацій та приховування їхньої злочинної діяльності) передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі. Після затримання його доправили до СІЗО СБУ в Києві, де він оголосив голодування.

У понеділок вранці М.Саакашвілі доправили до будівлі Печерського районного суду Києва. Сторона звинувачення під час засідання заявила, що наполягає на цілодобовому домашньому арешті для нього терміном на два місяці. Станом на 17.00 суд ще не виніс свого рішення щодо запобіжного заходу політику. Увечері 11 грудня добігають кінця 72 години з моменту його затримання, протягом яких, відповідно до закону, політику повинна мають обрати запобіжний захід.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

В аварії автобуса FlixBus у Німеччині постраждало дві українки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА