20:53 11.12.2017

Суд у справі Єфремова продовжиться 12 грудня

2 хв читати
Суд у справі Єфремова продовжиться 12 грудня

У Старобільському районному суді Луганської області на черговому засіданні в понеділок допитали двох свідків сторони звинувачення у справі за обвинуваченням у державній зраді екс-глави фракції Партії регіонів у Верховній Раді 7-го скликання Олександра Єфремова.
"Перший свідок, який станом на лютий 2014 року проживав і працював в Луганську, повідомив обставини проведення мітингу  Луганської обласної ради в другій половині лютого 2014 року, на якому виступав Єфремов", - повідомила прес-служба Генеральної прокуратури України в понеділок.
Другий свідок - за інформацією прокуратури - депутат Луганської обласної ради повідомив про обставини проведення сесій Луганської облради в лютому-березні 2014 року.
"У тому числі розповів обставини засідання сесії Луганської обласної ради 02.03.2014, на якому були присутні народні депутати України О.Єфремов і С.Горохов. На засіданні сесії депутати Луганської обласної ради проголосували звернення, яким визнали нелегітимними центральні органи виконавчої влади, сформовані Верховною Радою України", - повідомила Генпрокуратура.
Також, за інформацією відомства, депутати проголосували за те, що в разі невиконання їхніх вимог і подальшої ескалації суспільного протистояння депутати залишають за собою право звернутися за допомогою до Російської Федерації.
Наступне судове засідання у справі О.Єфремова відбудеться 12 грудня 2017 року о 10:00, на якому планується допит свідка обвинувачення.
О.Єфремов звинувачується в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч.3 ст.10, ч.1 ст.111, ч1 ст.258-3, ч.3 ст.27, ст.341, ч.5 ст.27, ст .341 Кримінального кодексу України.
Як повідомлялося, О.Єфремова затримали за підозрою в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України 30 липня 2016 року в аеропорту Києва. Йому також інкримінується підтримка самопроголошеної "ЛНР" і незаконне заволодіння майном "Луганськвугілля".
Старобільський районний суд розглядає справу за звинуваченням О.Єфремова в пособництві терористам, посяганні на територіальну цілісність України і державній зраді.
О.Єфремов звинувачується в організації захоплення будівлі Луганської обласної державної адміністрації навесні 2014 року, в пособництві під час захоплення будівлі Управління Служби безпеки України в Луганській області, вчиненні умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України.
Йому також ставиться організаційне та інше сприяння створенню та діяльності терористичної організації "Луганська народна республіка" і державна зрада.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА