07:54 12.12.2017

У Райковецькій ВК порушуються права ув'язнених

2 хв читати
У Райковецькій ВК порушуються права ув'язнених

У Райковецькій виправній колонії (Хмельницька обл.) порушуються норми житлової площі для засуджених, відсутній необхідний ремонт приміщень, у деяких камерах відсутнє опалення, повідомили в прес-службі уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.
"Працівники Департаменту з питань реалізації національного превентивного механізму Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини спільно з регіональним координатором взаємодії з громадськістю уповноваженого у Вінницькій області та представником громадськості здійснили моніторинговий візит до Державної установи "Райковецька виправна колонія (№ 78)", яка розташована в Хмельницькій області ... в установі має місце недотримання норми житлової площі для засуджених в житлових приміщеннях і деяких камерах дисциплінарного ізолятора", - йдеться в повідомленні прес-служби.
Монітори повідомили, що більшість житлових приміщень колонії потребують ремонту і модернізації, природне і штучне освітлення в них недостатнє, обладнання санвузлів не забезпечує зручності їх використання та є застарілим.
Окрім того, в штрафних приміщеннях, розташованих у напівпідвалі, через невеликий розмір і надмірне заґратовання вікон не вистачає свіжого повітря. При цьому в окремих камерах, в яких утримувалися ув'язнені, в віконних рамах не було скла, що небезпечно для здоров'я людини, особливо в осінньо-зимовий період. За інформацією осіб, які містяться в них, опалення камер здійснюється тільки одну годину на добу, відсутні тут також бачки з питною водою.
Відзначається, що під час спілкування ув'язнені скаржилися на відсутність проведення з ними будь-якої правороз'яснювальної роботи. Вони не поінформовані про органи, до яких можна звернутися для оскарження рішень і дій працівників установи. Мали місце численні скарги на низький рівень заробітної плати, а також відсутність інформації про розмір нарахованого їм заробітку і здійснених відрахувань.
Також моніторингова група звернула увагу на шкідливі умови праці на виробничій дільниці з переробки вторинної сировини. Засоби індивідуального захисту засуджених були неналежної якості, брудними або непридатними для використання (респіратори, пов'язки, рукавички, окуляри).
Моніторингова група зазначила належну організацію роботи медичної частини. "Установу забезпечено основними необхідними групами лікарських засобів. Облікова медична документація ведеться акуратно, за встановленими зразками. Санітарно-гігієнічний стан приміщень медичної частини задовільний. У той же час, на час візиту залишалася неукомплектованою посада лікаря-рентгенолога, в зазначеній частині не було електрокардіографа, в приміщеннях температура повітря становила всього лише +12 градусів", заявили в прес-службі.
Особливе занепокоєння під час візиту викликало те, що при конфіденційному спілкуванні засуджені відзначали можливі репресії з боку адміністрації установи до осіб, які спілкувалися з учасниками моніторингу.
"За результатами моніторингового візиту звіт з наданням відповідних рекомендацій щодо усунення виявлених недоліків буде направлений в Міністерство юстиції України", йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА