Події

Другий новітній есмінець ВМС США зламався під час випробувань

Американський есмінець USS Michael Monsoor, другий корабель новітнього типу Zumwalt, перервав випробування через проблеми з електрикою. Про це розповіли в ВМС США, повідомляється на новинному сайті Військово-морського інституту Сполучених Штатів.

Як наголошується в повідомленні порталу з посиланням на матеріали кораблебудівної компанії Naval Sea Systems Command, інцидент стався під час випробувань 4 грудня. На кораблі зламався гармонійний фільтр, який захищає обладнання від перепадів напруги. Поломка цього пристрою не дозволяє електричним системам корабля працювати на повну потужність. Як розповіли в ВМС, саме роботу енергосистем планувалося перевірити під час випробувань. Внаслідок події есмінець був змушений повернутися на суднобудівну верф Bath Iron Works в штаті Мен.

Кораблебудівники відзначили, що поломка не вплине на термін введення корабля в експлуатацію, який намічений на 2018 рік

У листопаді 2016 року повідомлялося про поломку першого есмінця типу Zumwalt: проблеми виникли за місяць після спуску на воду. Збій в роботі системи корабля стався, коли він проходив Панамський канал. Проблема виникла в центральній силовій установці, яка забезпечує подачу електроенергії в двигун, навігаційну систему і систему озброєння.

Перший есмінець типу Zumwalt був спущений на воду 15 жовтня 2016 року в Балтіморі. Другий есмінець такого типу спустили на воду в червні 2016 року. Проект розробки та будівництва трьох кораблів типу Zumwalt оцінюється в $ 23 млрд, відзначає Військово-морський інститут США.

Футуристична форма корабля обумовлена ​​конструктивними особливостями для захисту від виявлення за допомогою радіолокаційних систем. Подібна технологія використовується на літаках-невидимках Stealth. Екіпаж корабля становить максимум 350 осіб, довжина - 183 м, ширина - 24,6 м. Zumwalt може розвивати швидкість до 30 вузлів. Його основне озброєння - 80 крилатих ракет Tomahawk і артилерійські системи, головне завдання - підтримка сухопутних військ атакою по берегових цілях.

У 2018 році США мають намір витратити на посилення флоту $ 26,2 млрд. Ці кошти планується вкласти в будівництво 14 кораблів. Крім того, Пентагону нададуть $ 10,1 млрд на покупку 90 багатофункціональних винищувачів-бомбардувальників.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ