08:54 12.12.2017

Терорист, який влаштував вибух у Нью-Йорку, обрав місце теракту, наслідуючи атаку в Європі на різдвяному ярмарку

2 хв читати
Терорист, який влаштував вибух у Нью-Йорку, обрав місце теракту, наслідуючи атаку в Європі на різдвяному ярмарку

Підозрюваний в організації вибуху поблизу автовокзалу Порт-Аторіті на Манхеттені в Нью-Йорку Акайед Уллах "надихався" терактом, що стався в 2016 році в Берліні на різдвяному базарі на Брайтшайдплац, пише газета The New York Times.

За інформацією видання, А.Уллах повідомив слідчим, що вибрав місце теракту за плакатами на тему Різдва, надихнувшись атакою в Європі на різдвяному ярмарку.

Як розповів підозрюваний, він підірвав бомбу як помсту за авіаудари США по об'єктам ІДІЛ у Сирії та інших місцях, пише видання з посиланням на кількох представників правоохоронних органів.

У свою чергу джерело в правоохоронних органах повідомило CNN, що причина, за якою А.Уллах вирішив здійснити теракт в Нью-Йорку, - це нещодавні дії Ізраїлю в Газі.

Прес-секретар американського міністерства внутрішньої безпеки Тайлер Гоултон заявив, що затриманий А.Уллах в'їхав до США за пред'явленням паспорта із сімейною імміграційною візою F43 у 2011 році.

"DHS може підтвердити, що підозрюваного допустили до Сполучених Штатів після подання паспорта з візою імміграційної сім'ї родини F43 у 2011 році", - сказав він. Білий дім також підтвердив цю інформацію. Підозрюваний є 27-річним уродженцем Бангладеш.

За даними CNN, "нещодавно А.Уллах виконував електротехнічні роботи неподалік від (автовокзалу) Port Authority зі своїм братом", з яким, як зазначає телеканал, підозрюваний живе в одному будинку. За словами одного з сусідів, А.Уллах "зовсім не доброзичливий".

У поліції повідомили, що під час розслідування влада хоче провести бесіди з братом А.Уллаха та іншими членами сім'ї.

У понеділок наслідок вибуху на автовокзалі Нью-Йорка постраждали чотири людини, зокрема поранення дістав підозрюваний у підготовці вибуху А.Уллах. Його затримано, травми постраждалих не становлять загрозу їхньому життю.

Поліція зазначає, що вибуховий пристрій, закріплений на тілі підозрюваного, детонував передчасно. Мер міста Білл де Блазіо назвав цей інцидент спробою теракту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА