11:41 12.12.2017

"ДНР"/"ЛНР" відмовили УВКПЛ ООН у доступі до утримуваних ними людей, що викликає побоювання стосовно умов їх утримання

1 хв читати
"ДНР"/"ЛНР" відмовили УВКПЛ ООН у доступі до утримуваних ними людей, що викликає побоювання стосовно умов їх утримання

 Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні зазначає, що не має доступу до осіб, яких тримають під вартою на непідконтрольній частині території Донецької та Луганської областей.

"Як у "Донецькій народній республіці", так і в "Луганській народній республіці" Управлінню верховного комісара з прав людини (УВКПЛ) було відмовлено в доступі до осіб, які утримувалися під вартою", - йдеться у 20-й доповіді ООН щодо ситуації з правами людини в Україні, презентованій у Києві у вівторок.

У документі наголошується, що, з огляду на інформацію з першоджерел, такі відмови викликають побоювання щодо умов утримання під вартою в таких місцях, продовження практик, які порушують права людини, зокрема катувань і жорстокого поводження.

При цьому в доповіді ООН наголошується, що на підконтрольній уряду території України місія загалом мала безперешкодний доступ до офіційних місць тримання під вартою осіб і мала можливість проводити конфіденційні інтерв'ю згідно з міжнародними стандартами з затриманими.

Водночас, ідеться документі, в Харкові УВКПЛ протягом трьох місяців не мало можливості провести конфіденційне інтерв'ю з одним із підслідних СБУ, а доступ до інших підслідних у цій установі відбувався з затримками.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА